8 Ekim 2018 Pazartesi

Eski Galatasaray'lı SerieA'ya damga vurdu

İtalya Erkekler Basketbol Ligi LegaBasket SerieA haftasonu oynanan ilk hafta maçlarıyla start alırken, ilk haftanın yıldızı geçtiğimiz 3 sezonda ülkemizde Galatasaray ve Trabzonspor formaları giyen Caleb Green oldu. Yeni takımı Sidigas Avellino'nun sahasında Red October Cantu'yu 98-81 mağlup ettiği karşılaşmada 35 dakika sahada kalan Green, 5/8 üç sayı isabetiyle 32 sayı - 15 ribaunt - 2 asist - 1 top çalma- 1 blokluk performansıyla 42 verimlilik puanı elde ederek hem haftanın oyuncusu oldu, hem de sayı ve ribaunt krallığında ilk haftadan zirveye oturdu.

Caleb Green - Sidigas Avellino

2015-2016'da Galatasaray formasıyla Türk basketbolseverlerinin önüne çıkan Green, sonraki iki sezonda Trabzonspor'un başarısı için mücadele etmiş, son olarak geçtiğimiz sezon 22 maçtaki 18.5 sayı ortalamasıyla sayı krallığında ikinci, maç başında 20.3 verimlilik puanıyla da bireysel istatistiklerde birinci sırada yer almıştı. Türkiye'de geçirdiği üç sezon boyunca 3 kez double-double yapan Green, böylece yeni takımıyla ilk maçında ilk double-double'ını yapmış oldu. 


Lega Basket ilk haftasında alınan toplu sonuçlar ise şu şekilde oluştu:

Sidigas Avellino - Red October Cantù: 98-81
Dolomiti Energia Trentino - Vanoli Basket Cremona: 99-104
Grissin Bon Reggio Emilia - Banco di Sardegna Sassari: 85-77
A|X Armani Exchange Milano - Happy Casa Brindisi: 103-92
Umana Reyer Venezia - Fiat Torino: 76-75
VL Pesaro - Oriora Pistoia: 83-77
Openjobmetis Varese - Germani Basket Brescia: 81-80
Alma Trieste - Segafredo Virtus Bologna: 88-92

4 yorum:

  1. İstikrarını koruyabilirse neden daha iyi yerlere gelemesin ki?

    YanıtlaSil
  2. Caleb Green gerçekten ülkemizin kaybetmemesi gereken bir oyuncuydu. italyada adam yine showuna devam ediyor. büyü bir kayıp oldu bizler için.

    YanıtlaSil
  3. Green yakınen takip ettiğim oyuncuydu. Ülkemizin basketbol camiasının kaybetmemesi gereken bir oyuncuydu. Umarım daha iyi gelecektir.

    YanıtlaSil
  4. Caleb Green resmen sonradan açıldı. 32 sayı gerçekten çok güzel rakam. Keşke ülkemizde de bu kadar iyi başarılı olabilseydi.

    YanıtlaSil