23 Ekim 2018 Salı

Banvit'te yüzler gülmüyor

Pazar günü sahasında Anadolu Efes karşısında aldığı 62-86'lık yenilgi sonrası Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ndeki üçüncü maçında da galibiyetle tanışamayan Banvit'te endişeli bir bekleyiş hakim. Ligde sırasıyla Arel Üniversitesi Büyükşehir Basketbol, Gaziantep Basketbol ve son olarak da Anadolu Efes'e mağlup olan Banvit'te FIBA Champions League'te Bandırma'da elde edilen 2'de 2 galibiyete rağmen, bu akşamki Ventspils maçı öncesinde ligdeki kötü gidişat düşündürüyor. 

Şehmus Hazer - Banvit

Banvit'te FIBA Şampiyonlar Ligi'deki iki galibiyete rağmen, takımda henüz tam bir uyum yakalanamaması, özellikle Thornton ve Bircevic'ten beklenen katkının gelmemesi, Büyükçekmece ve Anadolu Efes maçlarında olduğu gibi direnci yüksek takımlara karşı takımın oyundan kolay kopmasına neden olurken, yeni gelen yabancıların sezon başında kadrodan ayrılan Tony Taylor, Andy Rautins, Angelo Caloiaro, Damian Kulig, Gasper Vidmar gibi isimlerin yerlerini dolduracak performansı henüz sergileyememesi önümüzdeki maçlar için soru işaretleri yaratmaya başladı. 


FIBA Champions League'te grubun iki zayıf takımı (Le Mans ve Ludwigsburg) karşısında alınan galibiyetler kötü başlayan sezonda moral kaynağı olurken, grubun bir diğer -görece- zayıf takım olan Ventspils ile oynanacak yarınki maçta da bir kaza kurşununa kurban gitmemek Bandırma ekibi için oldukça önemli. Jordan Morgan ve Devin Oliver dışındaki isimlerin henüz yeterli katkıyı vermediğini gözlemlediğimiz Banvit'te, geçtiğimiz sezon rotasyonda önemli roller oynayan ve bu sezon daha fazla inisiyatif almasını beklediğimiz altyapıdan gelen gençlerin de yavaş yavaş daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Rıdvan Öncel, Şehmus Hazer, Tolga Geçim, Berke Atar, İsmail Cem Ulusoy ve Metehan Akyel'in rotasyonda aldıkları sürelerde daha verimli olmaları ve potansiyellerini sahaya maksimum ölçüde yansıtmaları Banvit'in başarısı için oldukça önemli. Bu akşamki Ventspils maçı alınacak galibiyetten öte, moral açısından Banvit için çok kritik bir dönemeç. Temsilcimize başarılar diliyor, Bandırma'ya galibiyetle dönmelerini diliyoruz. 

13 yorum:

  1. Haftasonu ligdeki maça umutla bakabilmek için bu akşam Letonya’da galibiyet şart. Genç çocuklarımıza bu inancı bermek motive etmek için coachun rolü büyük. Başarılar Ahmet hoca ve Banvit’e

    YanıtlaSil
  2. Yüzler gülmüyor dediğimiz karşısındaki takım Anadolu Efes boru değil yani. Bence Banvitte durumlar iyi ancak şu sıralar biraz motivasyonsuzluk var. Yani 2-3 maç sonra herşey çok güzel olacak. Çünkü daha önce de böyle şeyler yaşanmıştı.

    YanıtlaSil
  3. Banvit yılların birikimi diyebilirim. Bir an önce toparlanıp eski günlerinde ki heyecanı yaşarken taraftarına da yaşayacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Bandırmalı olarak Banvit'in arkasındayız. Köklü bir takım olduğu için kısa sürede toparlayacağını düşünüyorum. Ama bu yıl zirve yarışını kaybetti gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  5. banvit bu sezon kötü baya. geçen haftaki anadolu efes yenilgisi öyle çok farklı olunca da durum daha da kötü oldu. bakalım neler olacak.

    YanıtlaSil
  6. banvit'te tecrübe var ama eksik birşeyler var sanki.
    umarım düzelir,

    YanıtlaSil
  7. vakit buldukça basketbol maçlarını takip etmeye çalışıyorum. ligdeki durumdan fazla haberim olmamakla birlikte banvit takımın maçlarında gördüğüm kadarıyla birşeyler eksik ya da yanlış gibi...

    YanıtlaSil
  8. Bu gidişle de zor gözüküyor. Banvit'te bir takım sorunlar var. Kadro içinde takımlaşmalar ve gruplaşmalar olduğu çok bariz. Tempo eksikliği de hemen göze çarpıyor. Acilen bir müdahele edilmesi gerekiyor yoksa gelecek adına pek umut vaadetmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. banvitin hocasının yakın bir zamanda kovulacağını okudum ben de. her eyi teknik adama bağlamak biraz haksızlık olmuş bence.

      Sil
  9. Banvit çok köklü ve geçmişi olan bir klüp. Bu yüzden yakın zamanda düzeleceklerini düşünüyorum. Ayrıca sponsorlu bir klüp olmasındna dolayı maddi imkanları diğer klüplere nazaran daha iyi.

    YanıtlaSil
  10. karıdaki anadolu efesde olsa böyle ezilerek kaybetmek banvit gibi köklü bir takım için oldukça kötü. umarım ilerleyen maçlarda bu oynanış düzelir

    YanıtlaSil
  11. Basketbol meraklısı biri olarak maçlarını vakit buldukça takip etmeye çalışıyorum ama birşeyleri yanlış yapıyorlar ya da şeytanıın bacağını kıramıyorlar desem yalan olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banvit satıldıktan sonra basket takımı da baya düşüşe uğradı. Hala kadroyu oturtmayı başaramadılar. Takım içerisinde ve firmada sıkıntılar mevcut.

      Sil