21 Ekim 2018 Pazar

Karşıyaka Marei'nin omuzlarında kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde pazar gününün ilk maçında deplasmanda İstanbul BBSK'nün konuğu olan Pınar Karşıyaka çok zorlandığı maçta Mısırlı pivotu Assem Marei'nin double-double performansıyla 89-84 kazanarak bu sezon üçüncü maçında ilk galibiyetini elde etti. Basketbol kalitesi olarak oldukça düşük seviyede; fakat oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen maçta üstünlük iki takım arasında birçok kez el değiştirirken, Marei'nin pota altındaki etkinliğiyle oyunu dengede tutan Kaf Kaf maç sonunda Walker'dan gelen kritik basketler sonrasında sahadan galip ayrılarak ligdeki kötü gidişe dur dedi. 

İstanbul BBSK - Pınar Karşıyaka İlkan Karaman - Assem Marei - Semih Erden

İki takımın da zaman zaman yakaladığı serilerle skor üstünlüğünü eline geçirdiği maça 6-0'lık bir seriyle başlayan Pınar Karşıyaka sonrasında Kulig ve Holloway'in sayılarına engel olamayıp maçın kontrolünü İstanbul BBSK'ne verirken, ikinci çeyreğin başında farkın çift hanelere çıkmasına engel olamadı: 29-18. Maçın Kaf Kaf'ın kontrolünden çıktığı dakikalarda devreye giren Berk ve Henry'nin sayıları yeşil kırmızılılara nefes aldırırken, bu ikiliye Marei'nin de katılmasıyla skora dengeyi getiren Karşıyaka, çeyreğin sonlarında Berk'in savunmada Holloway'i kolayca geçip kaydettiği turnikelerle devreyi 47-42 önde tamamladı. 

Soyunma odası dönüşü sonrası Marei'ye kolay sayı şansı vermeme amacıyla pota altına kapanarak 3. çeyreğe başlayan İstanbul BBSK Mehmet ve Holloway'in sayılarıyla bir kez daha öne geçerken, maçın kalanı iki takımın karşılıklı basketleri ve skor üstünlüğünün birçok kez el değiştirmesiyle geçti. Çeyreğin sonunda maç boyunca etkili olamayan ve çember döven Walker'ın üçlüğüyle final periyoduna 63-62 önde giren Pınar Karşıyaka pota altında Marei'nin etkinliğini kullanmaya devam ederken, İstanbul BBSK'de bugün üç sayı çizgisi gerisinden oldukça yüzdeli bir performans sergileyen (6/7) Kulig'in isabetli dış şutları ev sahibi ekibin son 1.5 dakikaya 82-79 önde girmesini sağladı. Bitime 1:19 kala Walker konuk ekip adına çok kritik bir üçlüğe imza atarak skora dengeyi getirirken, kalan sürede İlkan'ın kritik hücum ribaundu ve Walker'dan gelen basket ve taktik faul atışları maçın sonucunu 89-84 Pınar Karşıyaka lehine belirledi. 

Pınar Karşıyaka'da maç boyu Semih'e karşı büyük üstünlük sağlayan ve pota altını domine eden Assem Marei 25 sayı - 17 ribaunt - 2 blokla galibiyetin mimarı olurken, final periyodunda maça ağırlığını koyarak 18 sayı kaydeden Erving Walker, içeri penetreleriyle rakip savunmayı dağıtarak 17 sayı - 3 ribaunt - 2 asistle karşılaşmayı tamamlayan Berk Uğurlu ve 14 ribaunt - 6 ribauntla oynayan İlkan Karaman galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. İstanbul BBSK'de ise Damin Kulig 6/7 üç sayı isabetiyle 31 sayı - 6 ribaunt, Terrell Holloway ise 27 sayı - 3 asist - 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. Takım istatistiklerinde ise ev sahibi ekibin 9/17 üç sayı isabeti dikkat çekerken, Pınar Karşıyaka'nın 39-25 ribaunt üstünlüğü ve aldığı 13 hücum ribaunduyla kaydettiği 21 ikinci şans sayısı galibiyetin anahtarı oldu. 

6 yorum:

  1. maçı soluk soluğa izleme fırsatı buldum,
    Assem Marei tek kelime ile muhteşemdi.

    YanıtlaSil
  2. Karşıyaka Chatman'ı gönderir yakında. Egemen kadar bile güvenmiyor Özhan coach. Çok yumuşak ve hiçbir özelliği olmayan bir oyuncu. Avrupa basketbolunda işi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chatman devre arası avrupaya gidecek şeklinde haberler çıktı şimdiden valla iyi görmüşsün hocam

      Sil
  3. Karşıyaka şu kötü gidişata dur demeli artık olması gereken yer şu anki yer değil. Biran önce olması gereken yerde görmek istiyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Karşıyaka Assem Marei sayesinde kazanmayı başardı. Ama her maç tek kişinin omuzlarına yüklenmek olmaz. Kendilerini acilen toparlamaları gerekiyor.

    YanıtlaSil
  5. yakında gönderileceğinden eminim, boşu boşuna yapılan transfer gibi

    YanıtlaSil