20 Ekim 2018 Cumartesi

Gençlerde derbiyi Fenerbahçe kazandı

Basketbol Gençler Ligi'nde ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray'ı karşı karşıya getiren 3. hafta karşılaşmasının galibi Fenerbahçe oldu. Bu sezon ilk iki maçını kazanan Fenerbahçe ve oynadığı iki maçı da kaybeden Galatasaray'ın ligdeki durumlarına bakmaksızın derbiye yakışır bir çekişmeye sahne olan maçta son dakikaya 87-87 eşitlikle girilirken, son dakika içinde Adem Bayrak ve Ekrem Sancaklı'nın sayıları Fenerbahçe'ye 91-87'lik galibiyeti getirdi. Fenerbahçe böylece 3 maçta namağlup unvanını korurken, Galatasaray'ın gençleri henüz galibiyetle tanışamadılar.

Basketbol Gençler Ligi Fenerbahçe - Galatasaray

Devresi de 44-40 Fenerbahçe lehine tamamlanan karşılaşmanın final periyodunda üstünlük iki takım arasında gidip gelirken, sarı lacivertlilerin boyalı bölgedeki etkinliği ve 55-34'lük ribaunt üstünlüğü maçın kaderini belirleyen unsur oldu. Fenerbahçe'de Efe Ergi Tırpancı 23 sayı - 12 ribaunt ve Adem Bayrak 12 sayı - 16 ribaunt ile double double yaparlarken, Ekrem Sancaklı 14 sayı - 4 asist ve Mert Emre Ekşioğlu 10 sayı - 3 ribaunt - 3 top çalma ile çift haneli sayılara ulaşan diğer isimler oldular. Galatasaray'da ise Emir Oflaz 23 sayı - 9 asist, Mehmet Utku Tuğsal ise 20 sayı - 6 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. 

4 yorum:

  1. Fenerbahçe'nin çok daha rahat kazanması gereken bir maçtı ama derbi ayağına cimbom iyi direndi. Kalite olarak iki takım arasında büyük fark var aslına bakarsanız. Sadece çember altı üstünlüğüyle Fenerbahçe daha büyük bir fark atabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derbi havası başka oluyor tabi. Gençler ligi bile olsa o formalar karşı karşıya gelince, sahadaki mücadele üst seviye oluyor ister istemez.

      Sil
  2. gençlerden Adem Bayrak bence gelecek vaad eden bir oyuncu. yapmış olduğu sayılarla takımı taşıdı adeta.

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray ve fenerbahçe gençleri arasında olan maç resmen kafa kafayaydı. Şu takım çok daha iyi diye bir şey demek doğru olmaz. Ben iki takımıda eşit buldum.

    YanıtlaSil