19 Ekim 2018 Cuma

Anadolu Efes Moskova'da galip

Krunoslav Simon - Anadolu Efes - Khimki MoscowTurkish Airlines Euroleague'te haftanın son maç gününde Moskova'da Khimki Moscow'un konuğu olan Anadolu Efes, sahadan 85-84 galip ayrılarak üçüncü maçında ikinci galibiyetini elde etti. Karşılaşmanın ilk yarısını da 45-37 önde tamamlayan Anadolu Efes, 12 sayı önde girdiği final periyodunda Shved'i durduramayıp maçın sonlarında skorda geriye düşse de, kaptan Doğuş Balbay'ın bitime 1 saniye kala kaydettiği üç sayılık isabetle sahadan 85-84 üstün ayrıldı ve Moskova'dan önemli bir deplasman galibiyetiyle dönüp farklı Zalgiris Kaunas mağlubiyeti sonrası tekrar moral buldu. 

İlk çeyreğe salonun skorbordundaki teknik problem damgasını vururken, maç sık sık bu problemin tekrar etmesi nedeniyle durdu. Oyunun durması sahadaki basketbolcuların konsantrasyonunu olumsuz etkilese de, iki takımın da karşılıklı yüzdeli dış şutları yaklaşık 45 dakika süren ilk çeyreğin skorunu 21-18 Khimki Moscow lehine belirledi. 

İkinci çeyreğe Dunston'u oyuna alarak başlayan Anadolu Efes ilk birkaç dakika içinde pota altı üstünlüğünü yakalasa da, Doğuş'un kenarda olduğu dakikalarda kısaların her pozisyonda kolayca geçilmesi çeyreğin başında yakaladığımız skor üstünlüğüne rağmen farkı açmamıza engel oldu. Çeyreğin büyük bölümü başa baş geçerken, son birkaç dakikada Khimki'nin şut yüzdesinin düşüp Anadolu Efes'te de Beaubois ve Motum'un hücumdaki etkili oyunu Anadolu Efes'in soyunma odasına giderken farkı 8 sayıya çıkarmasını sağladı: 45-37.


Soyunma odası dönüşü karşılıklı sayılarla başlayan çeyrekte Anadolu Efes'in Khimki savunması karşısında skor bulmakta zorlandığı izlenirken, savunma üzerinden zor pozisyonlarda bulunan isabetler farkın kapanmasına engel oldu. Periyodun son 3.5 dakikasına 59-52 önde giren temsilcimiz Khimki'de guardların çizgiden serbest atışları kaçırması (Shved 3, Markovic 2) ve Pleiss & Moerman ikilisinin çember altından sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı ve son 10 dakikaya 67-55 Anadolu Efes üstünlüğüyle girildi.  

Final periyoduna Shved'in iki üçlüğüyle başlayan Khimki Moscow geri dönüş anlamında tekrar ümitlenirken, yıldız guard çeyreğin ilk 3.5 dakikasındaki 14 Khimki sayısının tamamına imza atarak skora dengeyi getirdi: 69-69. Bu dakikalarda Ergin Ataman'ın aynı bizim yaptığımız gibi Shved'in Anadolu Efes savunmasını tek başına dağıtmasını kenardan izlediği dikkat çekerken, Doğuş'un neden kenarda beklediğine pek anlam veremedik. Skora eşitliğin gelmesinin ardından Doğuş'un oyuna girmesi Shved'in hızını kesip Anadolu Efes savunmasını toparlasa da, uzun süre kenara gelmeyen Beaubois ve Simon'un yorulması sonrası hücum dengemizin bozulması, Ergin Ataman'ın ısrarla mola almaktan çekinmesi bitime iki dakika kala Zalgiris Kaunas'ın 78-76 öne geçmesine neden oldu. Kalan sürede iki ekip de hücumda hatalar yapıp saha içi isabeti bulamazken, Beaubois'nın 1/2 serbest atışı ve sonrasında Beaubois ve Larkin ile boş dönülen hücumlar son 24 saniyeye Khimki'nin 80-77 önde girmesini sağladı. Beaubois'nın kendisine yapılan faul sonrası bir kez daha kaçırdığı serbest atış Anadolu Efes'in önemli bir avantajı kaçırmasına neden olsa da, karşılıklı taktik faullerde az hata yapan ve son 8 saniyeye 82-84 geride giren Anadolu Efes Doğuş Balbay'ın bitime 1 saniye kala kaydettiği üç sayılık isabetle sahadan 85-84 galip ayrılarak çok önemli bir galibiyet elde etti. 

2 yorum:

  1. Ergin Ataman'ın hatalarını telafi etti adeta Doğuş. Ergin Hoca kaptana bir teşekkür borçlu.

    YanıtlaSil
  2. İddaa da Anadolu efes 2.45 orana sahipti. Açıkçası benim anadolu efes'ten bu kadar ümidim yoktu. Beni çok şaşırtan bir galibiyet oldu. Ergin Ataman farkını bu maçta bizlere gösterdi.

    YanıtlaSil