26 Şubat 2012 Pazar

Derbide gülen Fenerbahçe oldu: 86-82


Beko Basketbol Ligi'nde 19. haftanın merakla beklenen derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker kendi salonunda konuk ettiği Beşiktaş Milangaz'ı çekişmeli ve gergin bir müsabaka sonrası 86-82 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe Ülker ligdeki galibiyet sayısını 13'e yükseltirken, Beşiktaş Milangaz ile arasındaki galbiyet farkını 1'e indirdi.

Maça karşılıklı sayılarla başlarken, Mensah-Bonsu ile etkili olan Beşiktaş Milangaz ilk 4 dakikayı 11-7 önde girdi. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker, ard arda iyi savunma ve hücumlarla 16-11 öne geçerken, Kaya ve Hawkins'in ikili mücadelesinde oyun bir anda gerildi. Kaya'nın faulüne sinirlenen Hawkins, sert bir karşılık verince gerilen ortamda iki oyuncu da diskalifiye olurken, Ergin Ataman da olaylar sırasında masa ile yağtığı tartışma ve sürdürdüğü itirazlar sonrası çift teknik faulden diskalifiye edildi. Bu sürede serisini 20-0!a çıkaran Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği de 27-17 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte Preldzic, Ukic ve Engin ile sayılar bulan Kanarya 5 dakika içide farkı 16'ya çıkarsa da (40-24), Arroyo ve Ersin'le tekrar etkili olan Kara Kartal farkı kapatmaya başladı. Son dakikalarda Preldzic dışında sayı bulmakta zorlanan Fenerbahçe ilk yarıyı 48-40 önde kapattı.
İkinci yarıya Arroyo ve Bonsu ile iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, Morrison'un da devreye girmesiyle çeyreğin ortasında 55-57 ile öne geçti ve son çeyreğe de 66-67 önde girdi. Final periyodu büyük bir çekişme içinde geçti. Skor üstünlüğünün iki takım arasında sürekli olarak el değiştirdiği final çeyreğinin son dakikalarına 77-80 önde giren Beşiktaş Milangaz, Ukic ve Engin ile gelen 6-0'lık seriye engel olamadığı gibi Ersin ile serbest atışlardan da değerlendiremeyince 83-80 geriye düştü. Yapılan taktik faulleri Preldzic ile kaçıran Fenerbahçe'ye bir de hücum ribaundu veren siyah beyazlılar son anlarda maçı adeta ezeli rakibine hediye etti ve sahadan galip ayrılan taraf 86-82 ile Fenerbahçe Ülker oldu.
Fenerbahçe Ülker'de Emir Preldzic 23 sayı, 9 ribaund ile yıldızlaşırken, Roko Ukic 18 sayı, 4 asist, Bojan Bogdanovic 14 sayı, 4 ribaund ve Engin Atsür de 9 sayı ile mücadele ettiler. Beşiktaş Milangaz'da ise Pops Mensah Bonsu 18 sayı, 5 ribaund, Carlos Arroyo 17 sayı, 7 asist, Ersin Dağlı 15 sayı, 11 ribaund, 2 blok, Adam Morrison 15 sayı ve Serhat Çetin de 9 sayı, 7 ribaund, 6 asist ile karşılaşmayı tamamladılar.

1 yorum:

  1. Para, şike, işte Fener işte :)

    Valla bir Beşiktaş'lı olarak duramadım...

    YanıtlaSil