22 Şubat 2012 Çarşamba

Kaf Kaf basketbolu unutmuş: 89-67

EuroChallenge Cup'taki temsilcilerimizden Pınar Karşıyaka TOP16 gruplarındaki beşinci maçında Belçika'da karşılaştığı Antwerp Giants takımına, hiç varlık gösteremediği maçta 89-67 yenilerek tur şansını zora soktu. Maçın başında yakaladığı 5-0'lık üstünlük dışında hiç öne geçemeyen ve bir ara 71-39 ile 32 sayı
geriye düşen Pınar Karşıyaka'nın oyununu yayın olmaması nedeniyle izleyemesek de maçı taki eden gurbetçilerin sosyal ağlardan paylaştığı iletiler doğrultusunda yeşil kırmızılıların hücumda inanılmaz derecede durgun olduğu, hiç savunma yapmadığı ve tüm oyun planını Jovo ve Chatman'ın bireysel gayretlerine bağladığını anlıyoruz. Ligde ve Avrupa'da üst üste yenilgilerin ardından, İzmir'de 19 sayı farkla yendiği rakibine 22 sayılık farkla yenilerek olası bir ikili averaj durumunda avantajı da yitiren Pınar Karşıyaka'nın tur atlayabilmesi için önümüzdeki hafta, grup liderliğini garantilemiş alman Artland Dragons takımını yenmesi ve Antwerp Giants'ın Rus Truimph'e yenilmesi gerekiyor.
İstatistiklere bakacak olursak da, Pınar Karşıyaka'da 28 sayı atan Mire Chatman ve 19 sayı ile oynayan Jovo Stanojevic dışında varlık gösterebilen oyuncu olmazken, Belçika ekibinde ise 22 sayı, 8 asist, 5 ribaund, 7 top çalma ile oynayan Timothy Black'in yıldızlaştığını görüyoruz. Takım istatistiklerinde ise Pınar Karşıyaka'dan 21 kez fazla hücum yapma şansı bulan ve daha yüzdeli şut atan Belçika ekibinin aldığı 16 hücum ribaundu, 17-8 asist, 13-6 top çalma üstünlüğü maçın özetini rahatça yapmakta.

0 comments:

Yorum Gönder