15 Şubat 2012 Çarşamba

Spor Toto Türkiye Kupası'nda ilk yarı finalistler Banvit ve Anadolu Efes


Bugün Konya'da başlayan Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli finalleri ilk maçlarında rakiplerini mağlup eden Banvit ve Anadolu Efes ilk yarıfinalistler oldular. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmalarda Banvit, Tofaş'ı çekişmeli bir maç sonrası 81-78 mağlup ederken, çeyrek finalin merakla beklenen karşılaşmasında Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'i 82-69'la geçti.

Günün ilk maçında Tofaş karşısında maça iyi başlayan Banvit, ilk çeyreği 21-16, devreyi de 45-35 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Banvit farkı 14 sayıya kadar çıkarırken, final periyoduna 66-57 önde girdi. Üçüncü çeyreğin son dakikası içinde Tofaş'lı Buckman'ın smacı potayı kırınca maç yaklaşık 50 dakika durdu. Bu moladan iyi yararlanan Tofai final çeyreğine hızlı girdi ve 5 dakika kala fark 1 sayıya kadar indi: 74-73. Bu dakikadan sonra karşılıklı sayılarla üstünlüğün sürekli el değiştirdiği mücadelenin son 3 dakikasına 76-78 önde giren Tofaş, ard arda hücumlardan boş dönünce Davis ve Simmons ile sayılar bulan Banvit sahadan 81-78 galip ayrılarak ilk yarı finalist oldu. Banvit'te Lance Williams 19 sayıyla en skorer isim olurken, Tofaş'ta Jurica Zuza'nın 24 sayısı yarı finale yükselmek için yeterli olmadı.
Günün merakla beklenen ikinci maçında ise Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan taraf Anadolu Efes olurken (6-0), ilk çeyrek de 24-14 Efes üstünlüğüyle tamamlandı. Son haftaların özellikle Euroleague'de istikrarsız bir performans sergileyen iki ekibin inişli çıkışlı formları maç içinde de devam etti. İkinci periyotta Efes durup, bu sefer de Fenerbahçe iyi hücum etmeye başlayınca fark kapandı ve dengede giden ilk yarı 39-38 Anadolu Efes lehine sonuçlandı. Bu çeyrekte Fenerbahçe'nin farkı kapatmasında en önemli etken sarı lacivertlilerin pota altında Gasper Vidmar'ı çok iyi kullanmalarıydı. İkinci devrenin başında Anadolu Efes tekrar üstünlüğü ele aldı 4 dakika içinde skoru 51-42 yaptı. Efes'te Barac'ın oyuna girmesiyle bozulan hücum ve savunma düzeni Fenerbahçe'nin işine yaradı ve 3 dakika içinde 10-1'lik bir seri yakalayan sarı lacivertliler skora tekrar dengeyi getirdi:. 52-52. Çeyreğin sonunda Efes Kerem ve Sinan ile tekrar bir hamle yapınca son çeyreğe 61-55 Anadolu Efes önde girdi. Final periyoduna damgasını vuran isim ise Sinan Güler oldu. Ard arda üç sayılık isabetler bulan milli oyuncu farkı 12 sayıya getirerek (70-58) Spahija'ya mola aldırdı. Mola sonrasında da Lafayette'nin üçlüğüyle Fenerbahçe'nin direnci iyice kırıldı ve 3:40 kala skor 77-60'a geldi. Kalan dakikalarda Fenerbahçe'nin farkı kapatma çabaları yeterli sonucu vermeyince yarı finale yükselen ekip 82-69'luk skorla Anadolu Efes oldu.
Anadolu Efes'te 10/10 saha içi 5/6 serbest atış isabetiyle 25 sayı kaydeden Esteban Batista maçın yıldızı olurken, Sinan Güler de 5/7 üç sayı isabetiyle 19 sayı kaydetti. Fenerbahçe Ülker'de ise 19 sayı, 11 ribaund ile oynayan Gasper Vidmar ve 13 sayı kaydeden Hakan Demirel ayakta kalan isimler oldular.

0 comments:

Yorum Gönder