18 Şubat 2012 Cumartesi

Spor Toto Türkiye Kupası Beşiktaş Milangaz'ın

Konya’da devam eden Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası mücadelesinin son gününde Banvit ve Beşiktaş Milangaz kupanın sahibi olabilmek için mücadele etti. Yarı finalde Anadolu Efes’i yenen Banvit ile Galatasaray Medical Park’ı uzatmada geçen Beşiktaş Milangaz’ın nefes kesen final mücadelesinde rakibini son dakikalardaki etkili oyunu sonrası 78-74 mağlup eden Beşiktaş Milangaz tarihinde ilk kez bu kupayı müzesine götürdü.


Barış Hersek’ten gelen ekstra katkıyla iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, Serhat ve Hawkins’in de skora katkıda bulunmasıyla çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkı 7 sayıya çıkardı: 18-11. Periyodun sonunda Lucas, Bajramovic ve Serkan’ın sayılarıyla farkı kapatan Banvit, Arroyo’nun son saniye basketine engel
olamayınca ilk çeyrek Beşiktaş’ın 20-18 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci çeyreğe iyi başlayan Banvit, iyi savunma ve isabetli dış şutlarla önce öne geçti, ardından da 3 dakika içinde farkı 6 sayıya çıkardı: 28-22. Morrison ile oyuna tutunan Beşiktaş Milangaz devrenin bitimine 3.5 dakika kala farkı 1 sayıya indirse de (34-33), Barış, Serkan ve Bajramovic’in sayıları sonrası devre 42-35 Banvit üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya Morrison ile iyi başlayan Beşiktaş’a Banvit Bajramovic’İn üçlüğüyle cevap verdi: 45-40. Pota altında Mensah-Bonsu’yu iyi kullanan Beşiktaş, 9-0’lık bir seri sonucu oyun olarak üstün olduğu bu periyotta, skor üstünlüğünü de eline aldı. Banvit Cemal ve Barış ile tekrar oyuna dengeyi getirse de, Serhat Çetin’in sayılarına engel olamayınca son çeyreğe 58-58 üstün giren taraf Beşiktaş Milangaz oldu. Final periyodu müthiş bir çekişmeye sahne oldu. İki takımın d iyi savunmalarla kolay sayıya izin vermediği ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçti. Son 3 dakikaya 65-64 Beşiktaş Milangaz üstünlüğüyle girilirken, Banvit’in faul hakkının dolması sonucu yapılan her faul sonrası serbest atışlardan sayılar bulan siyah beyazlılar son 2 dakikaya 70-66 önde girdi. Son dakikaya da 72-66 önde giren Kara Kartal, Serkan’ın üçlüğüyle ümitlense de savunmada inanıılmaz bir hata yapınca Ersin’in basketi sonrası farkı tekrar 5’e çıkardı: 76-71. Davis’in üçlüğüne Arroyo’nun serbest atışlarıyla cevap veren Beşiktaş Milangaz sahadan 78-74 galip ayrılarak tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı müzesine götürmüş oldu.
Beşiktaş Milangaz’da Serhat Çetin 14 sayı, 3 asist ile maçın MVP’si olurken, David Hawkins 13 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Barış Hersek 13 sayı, Pops Mensah Bonsu 11 sayı, 12 ribaund ve Carlos Arroyo da 9 sayı, 8 ribaund, 6 asist ile mücadele etti. Banvit’te ise Serkan Erdoğan ve Kenan Bajramovic 15’er sayı kaydederlerken, Barış Ermiş de 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile karşılaşmayı tamamladı.

0 comments:

Yorum Gönder