24 Şubat 2012 Cuma

Efes tamam, Cimbom devam


Turkish Airlines Euroleague TOP16'da çeyrek finale çıkma yolunda iki temsilcimizi karşı karşıya getiren maçta sahadan 64-56 galip ayrılan taraf olan Galatasaray Medical Park, çeyrek final yolunda önündeki son engel olan Olympiakos deplasmanını beklemeye başladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda tribünleri tıklım tıklım dolduran seyircisinin büyük desteği önünde Anadolu Efes
karşısına çıkan sarı kırmızılılar daha ilk çeyrekten itibaren ellerine geçirdikleri üstünlüğü maç sonuna kadar korudular. Anadolu Efes'e oranlar hem mental olarak daha üstün hem de daha istekli gözüken Galatasaray özellikle yaptığı savunma ile rakibine kolay sayı imkanı vermedi. İlk çeyrekte içeriden Andric ve Furkan'la etkili olan, ikinci çeyrekte de kısalarla dış şutlar bulan Galatasaray, skor bulmakta zorlanan Efes karşısında devrenin bitimine 3 dakika kala farkı 15 sayıya kadar çıkardı: 39-24. Devrenin sonunu iyi oynayan Efes soyunma odasına 39-32 geride gitse de, ikinci yarıda Lakovic ve Ender'in devreye girmesiyle farkı daha fazla kapatamadılar. Son çeyreğe de 50-45 önde giren galatasaray Medical Park, Barac dışında skor üretmekte zorlanan Anadolu Efes'i 64-56 yenerek çeyrek final ümitlerini Atina deplasmanına taşımış oldu. Anadolu Efes ise bu maç sonası çeyrek finale yükselme şansını tamamen yitirdi.
Galatasaray Medical Park'ta Luksa Andric 15 sayı, 7 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Joshua Shipp, Jaka Lakovic, Lamon Alfred Lucas 9'ar, Ender Arslan da 8 sayı kaydetti. Anadolu Efes'te ise Stanko Barac 16, Sasha Vujacic de 15 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

1 yorum:

  1. Quality articles or reviews is the key to invite the people to pay a quick visit the website, that's
    what this site is providing.

    YanıtlaSil