9 Şubat 2012 Perşembe

Cimbom tarih yazdı: 68-64

Galatasaray Medical Park, Turkish Airlines Euroleague TOP 16 E Grubundaki dördüncü maçında bu akşam Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Rus ekibi CSKA Moskova’yı konuk etti. Geçtiğimiz hafta Moskova’daki maçta güçlü rakibine karşı dirençli bir mücadele sergileyen ve son ana kadar maçta kalan sarı kırmızılılar bu akşamki maça Abdi İpekçi’yi tıklım tıklım dolduran ateşli seyircisinin önünde, bu sefer galibiyeti hedefleyerek çıktı. Maçın zorluğu bilinse de Rusya’daki direnç sonrası akıllarda hep “Neden olmasın” düşüncesi vardı. 


Euroleague’de şampiyonluğun en büyük favorisi, kupanın namağlup ekibi ve fiziksel olarak da temsilcimizden oldukça üstün olan Rus ekibi karşısında, seyircisinin müthiş desteğini de arkasına alan Galatasaray Medical Park, maça çok istekli ve arzulu başladı. Sert savunmayla ilk 6 dakika boyunca sadece 3
sayıya izin veren sarı kırmızılılar, Shipp’in skor katkısıyla çeyreğin bitimine 2 dakika kala 13-8 öne geçti ve çeyreği de 15-13 önde kapattı. İkinci çeyreğe içeriden Kaun, dışarıdan da Siskauskas’ı kullanarak bulduğu sayılarla başlayan CSKA Moskova, 3 dakika içinde yakaladığı 0-11’lik seri ile 20-26 öne geçti. Çeyreğin kalanında geriye düşmenin moral bozukluğu ile iyi hücum edemeyen Galatasaray, bu eksiğini savunmasıyla kapattı ve farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. CSKA dirençli Galatasaray savunmasına Shved ile cevap verince devre 31-36 CSKA üstünlüğüyle geçildi. 


İkinci yarıya da iyi başlayan CSKA 3 dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı: 35-45. Galatasaray molasından sonraki hücumda Kirilenko’nun 3 faulle kenara gelmesi sonrası oyun düzeni bozulan CSKA, Galatasaray savunmasının da etkisiyle sayı üretmekte zorlanmaya başladı. 3 dakika içinde Shipp’in sayılarıyla 11-2’lik bir seri yakalayarak farkı 1’e indiren Galatasaray, Göksenin’in üçlüğüyle çeyreğin bitimine 2:40 kala 51-50 öne geçti. CSKA’da Gordon’un serbest atışları skor problemine çözüm olurken, temsilcimizde de Cevher’in dip çizgiden bulduğu iki son saniye şutu sonrası final çeyreğine Galatasaray Medical Park 55-54 önde girdi. Son periyoda iki takım da gergin ve düşük hücum yüzdesiyle başlarken ilk 4 dakikada Galatasaray 2, CSKA ise sadece 1 sayı bulabildi. Ender’in üçlüğüyle nefes alan Galatasaray son 4 dakikaya 61-57 önde girdi. Her geçen dakika savunması sertleşen ve fiziksel dezavantajını zihinsel olarak gideren Galatasaray Lucas’ın sayılarıyla da son dakikaya 65-59 önde girdi. Teodosic’in üçlüğü farkı 3 sayıya indirdi. Ender ve Teodosic’in karşılıklı ½ serbest atışı ile skor 66-63 oldu. Son 25 saniyede hakemlerin de etkisiyle topu kazanan CSKA, Teodosic’e 3 sayılık atış halinde yapılan faul sonrası maça ortak olma şansını yakalasa da Teodosic 1/3 atınca sahadan 68-64 galip ayılan taraf Galatasaray Medical Park oldu. 

video


Galatasaray Medical Park’ta Joshua Shipp 8/11 saha içi ve 5/5 serbest atış isabetiyle 22 sayı kaydederek takımın en skoreri olurken, Luksa Andric 16 sayı, 7 ribaund, Cevher Özer 9 sayı ve Jamon Lucas da 8 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 4 top çalma ile mücadele ettiler. CSKA’da ise Sasha Kaun ve Aleksey Shved 11’er, Andrei Kirilenko ise 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

2 yorum:

  1. Galatasaray gerek baasketbolcusu gerek taraftarıyla maçı başından sonuna kadar bırakmadı ve cska gibi bir takımı yendi, övgüyü sonuna kadar hakediyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Müthiş bir maçtı Galatasaray'a tebrikler :) Bu ara tribünlerde açılan resmi çok beğendi m yaratıcı olmuş

    YanıtlaSil