24 Şubat 2012 Cuma

Ukic'le gelen Fener mucizesi: 94-87


Turkish Airlines Euroleague'de çeyrek finale yükselebilme umudunu sürdürebilmek için Fenerbahçe Ülker Arena'da Unics Kazan'ı konuk eden Fenerbahçe Ülker rakibini uzatmaya giden maç sonunda 94-87 yendi ve gelecek haftaki maçları beklemeye başladı. Tur ümidini sürdürebilmesi için 6 sayıya ihtiyacı olan Kanarya, normal sürenin son saniyesinde Roko Ukic ile bulduğu
basket sonrası uzatmaya götürdüğü maçı, son saniyeleri bitmek bilmeyen bir uzatma devresi sonunda kazandı. Maçın ilk devresinde önceki maçlara oranla daha iyi hücum eden; fakat savunmada ciddi problemler yaşayan, eski oyuncusu Greer ve eski Galatasaray'lı Wilkinson'u durdurmakta zorlanan Kanarya ilk yarıyı 42-44 geride kapattı. Üçüncü periyoda da iyi başlayan Fenerbahçe, periyodun ortalarında 53-52'lik üstünlüğü yakalasa da, kalan sürede gelen 2-16'lık Unics Kazan serisi sonrası son çeyreğe girilirken 55-68 Rus ekibi üstünlüğü vardı. Son çeyrekte Ukiç ve dört savaşcı planını uygulayan Spahija, Vidmar ve Mirsad'ın getirdiği sertlik ve iyi savunma ile farkı kapattı: 71-73. Fakat ard arda basit hatalar ve tartışılabilecek hakem kararları sonrası fark tekrar 6 sayıya çıktı: 73-79. Tam herşey bitti derken, Bogdanovic ve Preldzic'in serbest atışları ve Ukic'ten gelen son saniye basketi sonrası maç uzatmaya gitti: 79-79. Uzatma devresinde çok iyi savunma yapan ve hücumda da istediği sayıları bulan temsilcimiz son saniyelerde gerekli farkı yakalasa da, önce Bogdanovic ve Ukic'ten gelen ve hiç gereği olmayan iki "taktik" faul ve sonrasındaki top kaybı ile maç yine tehlikeye girdi. 6 saniye kala son hücum şansını bulan Unics son şutta isabet bulamayınca Fenerbahçe sahadan 94-87 galip ayrılarak son hafta Milano'ya tur için ümitli gitme şansını yakaladı.
Fenerbahçe Ülker'de Bojan Bogdanovic 20 sayı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Roko Ukic 18 sayı, 3 asist, 3 ribaund, 2 top çalma, Emir Preldzic 13 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Gasper Vidmar da 10 sayı, 5 ribaund ile mücadele etti. Mirsad Türkcan ise eski günlerini aratmayarak mücadelesi ve aldığı 13 ribaund ile göz doldurdu. Rus ekibinde ise Lynn Greer'ın 33 sayı, 6 ribaund, 6 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder