23 Nisan 2019 Salı

BSL'de Play-Off'a 1 bilet 4 aday

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun bitimine sadece 3 hafta kalırken, son Play-Off bileti için yarış kızışıyor. Sekizinci sırayı alıp Play-Off kalabilmek için mücadele eden dört takımın kıyasıya yarışında 12 galibiyetli Banvit ve 11 galibiyetli 3 takım Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Tekfen ve Bahçeşehir Koleji'nin kalan maçlarında alınacak sonuçlar son biletin sahibini belirleyecek. 

BSL'de son Play-Off bileti kimin olacak

Son günlerde Banvit'in basketbol takımından desteğini çekeceği açıklamasıyla gündemi oldukça meşgul eden Banvit BK sekizinci sıra yarışında en avantajlı takım olarak gözüküyor. 12 galibiyet 13 mağlubiyeti bulunan Banvit sırasıyla Adatıp Sakarya BŞB, Fenerbahçe Beko ve Türk Telekom ile oynayacak. Sakarya karşısında galibiyeti çok büyük olasılıkla garanti olan Banvit, son haftalardaki formuyla son maçta sahasında Türk Telekom'u yenebilecek durumda. Dolayısıyla Banvit'in Fenerbahçe'ye yenilse bile 14-14'lük bir sezon sonu galibiyet yüzdesi yakalayacağını ve Play-Off biletini alacağını tahmin ediyorum. İkili ve üçlü averajlar dikkate alındığında ise 14 galibiyetli Banvit'in sekizinciliği önündeki tek engel Darüşşafaka'nın kalan üç maçını da kazanması olacak. 



11 galibiyet - 14 mağlubiyetli takımlardan Darüşşafaka Tekfen önce sahasında Fenerbahçe Beko ile karşılaşıp ardından Türk Telekom deplasmanına gidecek. Bu iki zorlu maçta, çok zor gibi gözükse de, alınabilecek bir galibiyet Darüşşafaka'yı Play-Off için umutlandırıp, son maçta sahalarındaki Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol maçını ayrı bir havaya sokabilecek. Fakat gerçekçi olmak gerekirse Darüşşafaka'nın Fenerbahçe ve Türk Telekom'u yenmesi çok kolay gözükmüyor. Yine de son maçlarda alınacak 2 galibiyet ve Türk Telekom'un Banvit'i yenmesinin, ikili averaj avantajına sahip Darüşşafaka'yı bir anda Play-Off potasına sokabilme ihtimali de mevcut. Tabi bu durumda Bahçeşehir'in üç maçını da kazanmaması gerekecek. 

Daçka ile aynı istatistiğe sahip Bahçeşehir Koleji ise Tofaş deplasmanına gittikten sonra sahasında Pınar Karşıyaka ve İstanbul BBSK ile oynayacak. Bursa'dan muhtemelen yenilgi ile dönecek olan Bahçeşehir Koleji'nin evinde oynayacağı maçlar görece daha kolay olsa da, son dört maçtır kaybeden ve form grafiği düşüşte olan Bahçeşehir'in İzmir'de 26 sayı fark yediği Karşıyaka karşısında da çok zorlanacağını düşünmekteyim. Dolayısıyla Banvit'in en az 13 galibiyete ulaşacağı bir durumda Bahçeşehir Koleji'nin üçte üç yapamayacağı için ikili/üçlü/dörtlü averaj dezavantajları nedeniyle Play-Off'tan uzak kalacağı düşüncesindeyim. 

Sekizinci sıra için son aday olan Pınar Karşıyaka'nın ise Play-Off şansı deyim yerindeyse mucizelere kalmış durumda. 11 galibiyeti ve maç fazlası bulunan Karşıyaka'nın kalan iki maçını Anadolu Efes ve Bahçeşehir Koleji'yle oynayacağını düşünürsek, Pınar Karşıyaka'nın Play-off bileti için öncelikle Anadolu Efes'i yenmesi gerektiğini görüyoruz. Bu durumda bile Banvit ile ikili averaj dezavantajı olan Kaf Kaf ilk sekize girebilmek için Adatıp Sakarya'nın Banvit'i yenmesini bekleyecek, ki bu ihtimali sizler tahmin edebilirsiniz. Bunun dışında tüm takımların 13 galibiyete ulaşması durumunda dörtlü averajda avantajlı takım olan Kaf Kaf'ın bu senaryoyu hayata geçirebilmesi için Anadolu Efes ve Bahçeşehir'i yenmesi, Bahçeşehir'in kalan 2 maçını kazanması, Banvit'in Sakarya dışında galibiyet alamaması, Darüşşafaka'nın ise 3'te iki yapması gerekecek. Özetle Banvit favori, Darüşşafaka plase diyoruz. 

0 comments:

Yorum Gönder