26 Nisan 2019 Cuma

Anadolu Efes F4'u İstanbul'a bıraktı

Turkish Airlines Euroleague Play-Off 4. maçında deplasmanda Barcelona Lassa'nın konuğu olan Anadolu Efes, sahadan 72-82 mağlup ayrılıp serinin 2-2'ye gelmesine engel olamadı ve Final-Four vizesini İstanbul'daki beşinci maça bıraktı. Çekişmeli geçen maçın ilk yarısını 38-36 önde tamamlayan Anadolu Efes, üçüncü çeyrekteki Barcelona serisine engel olamayıp, devre boyunca Barcelona'nın hücum ribauntlarına çözüm bulamayınca geri dönüş için gerekli hamleyi yapma fırsatını yakalayamadı. Anadolu Efes bu yenilgiye rağmen İstanbul'a, 2.maçta kaybettiği saha avantajını tekrar geri almış olarak döndü. Lacivert beyazlılar 18 yıl aradan sonra Turkish Airlines Euroleague'te tekrar Final-Four'da mücadele etmek için salı günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda taraftarı önünde galibiyet kovalayacak. 

Bryant Dunston | Barcelona Lassa - Anadolu Efes

Maça iki takım da savunmaya öncelik vererek başlayınca ilk beş dakikada kısır bir skor üretimi ve sert bir mücadele seyrettik. İlk 6.5 dakika Ante Tomic ve Chris Singleton'un hücumdaki etkinliği sonrası 12-8 Barcelona Lassa üstünlüğüyle geçilirken, bu dakikada oyuna giren Shane Larkin'in hücum gücünü artırdığı Anadolu Efes 3 dakika içinde yakaladığı 14-0'lık seriyle skor üstünlüğünü eline geçirip çeyreği 22-15 önde tamamladı. İlk 10 dakikada Anadolu Efes'in 5'i farklı oyuncudan gelen 6/9 üç sayı isabeti ve savunmadaki 3 bloğu skor üstünlüğünü getiren ayrıntılar oldu. 


İkinci çeyrekte sahadaki agresifliğini artıran Barcelona, artan savunma direnciyle beraber taraftarının da desteğini arkasına aldı. Savunmada gerektiğinde oyunu çirkinleştirmeyi de göze alarak  oldukça gayretli olan, hücum da da Kyle Kuric ve Kevin Seraphin ile sayılar bulan Barcelona farkı kapatıp oyunu dengeye getirirken, Anadolu Efes'in hücum düzeninden çıktığını gördük. Bu sertlik ve taraftar desteğine karşı devre sonunda Adrien Moerman'ın buzzer-beater üçlüğü ise Anadolu Efes'in soyunma odasına giderken tekrar 38-36 öne geçmesini sağladığı gibi, ev sahibi ekibin de devre arasına girerken yakaladığı havanın etkisinden çıkmasına (en azından bizim öyle ümit etmemize) neden oldu. Bu çeyrekte Barcelona'nın 21 sayısından 16'sı Kuric & Seraphin ikilisinden gelirken, ev sahibi ekibin sadece 1 top kaybı yapması (biz ise 8 top kaybı yaptık), ikinci yarıda Anadolu Efes'te iyileşmesi gereken yönü açıkça gözler önüne sermekteydi. 

Soyunma odası dönüşü Anadolu Efes'ten beklediğimiz savunma gayreti gelmeyip, Barcelona Lassa bulduğu boş şutlardan yüzdeli isabetler bulmaya başlayınca skor üretmekte zorluk çekmedi. Yüzdeli hücumlarla ritmini bulan İspanyol temsilcisi karşısında, Micic'ten beklenen verimin gelmemesi sonrası hücumda da düzenden çıkan temsilcimiz, rakibine hücum ribauntları da vermeye başlayınca çeyreğin sonlarına doğru fark ev sahibi takım lehine çift hanelere yükseldi ve son 10 dakikaya 63-50 Barcelona Lassa üstünlüğüyle girildi. 

Final periyoduna 4-0'lık bir seriyle başlayan Anadolu Efes'te Micic'in bir türlü devreye girememesi ve pota altında Tibor Pleiss'ın Barcelona uzunlarına karşı çok yumuşak kalmasına (Ergin Hoca Dunston'u oyuna sokmakta oldukça gecikti) hakemlerin de Barcelona'nın sertliğine göz yumması eklenince farkı 10 sayı seviyesinin altına indirmekte zorlandık. Son 4.5 dakikaya 74-62 geride giren Anadolu Efes Beaubois'nın üçlüğü ve Larkin'in serbest atışlarıyla kısa bir an için ümitlense de günün kafaca maça bir türlü giremeyen ismi Micic'in Kuric'e üç sayılık atış halinde yaptığı faul sonrası başka hamle yapamayınca sahadan 72-82 mağlup ayrılarak seride durumun 2-2'ye gelmesine engel olamadı.

0 comments:

Yorum Gönder