19 Nisan 2019 Cuma

Doğa Koleji'nin gençlerinden 2 madalya

Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nın kapanış gününde kızlarda final, erkeklerde ise üçüncülük mücadelesi veren Doğa Koleji Basketbol takımları bir Dünya ikinciliği, bir de Dünya üçüncülüğü elde etti. Doğa Koleji Kız Takımı finalde Finlandiya karşısında 60-70'lik bir yenilgiyle gümüş madalya kazanırken, erkek takımı ise üçüncülük maçında Belçika'yı 57-39 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. 

Doğa Koleji Dünya ikincisi

Grup maçlarında Slovenya'yı 63-53, Romanya'yı ise 55-44 mağlup ederek grubu lider tamamlayan Doğa Koleji Kız Basketbol Takımı, önce Çin'i 69-39, ardından da Almanya'yı 54-49 mağlup ederek yarı finale yükselmişti. Melek Uzunoğlu, Duygu Özen, Arifecan Vardar, Doğa Adıcan, Miray Balotu, Beyzanur Uruç, Sude Yılmaz, Suzan Kınran, Elif Bayram, Zeynep Şevval Gül, Nisa Yalçın ve İrem Aleyna Akat'tan oluşan temsilcimiz, yarı finalde Tayvan'ı 59-50 ile geçtikten sonra final maçında Finlandiya'ya 60-70 yenilince Dünya ikinciliğini elde etti. 


Doğa Koleji Dünya üçüncüsü

Çeyrek finalde Brezilya'yı mağlup ederek yarı finale yükselen; fakat yarı finalde ev sahibi Yunanistan'a son birkaç dakika içindeki hatalarla yenilen Doğa Koleji Erkek Basketbol Takımı ise üçüncülük maçında Belçika'yı 57-39 mağlup etti. Pınar Karşıyaka altyapısından kurulu takımımız böylece geçen sene kazanılan Dünya şampiyonluğu ardından bu sene de bronz madalyayı Türkiye'ye getirmiş oldu. 

1 yorum:

  1. İki takımımız da şampiyonluğu elde edebilecek kaliteydi. Çok güzel bir tecrübe oldu onlar için. Bu başarıları umarım ileri yaş kategorilerinde de sürdürüp yüzümüzü güldürürler

    YanıtlaSil