20 Nisan 2019 Cumartesi

Adriyatik Ligi'nde final serisi kızıştı

Adriyatik Ligi ABA League'te final serisinin dördüncü maçında Buducnost'un Crvena Zvezda'yı geriden gelip 84-80 mağlup etmesiyle seride durum 2-2'ye geldi ve şampiyonu belirleyecek son maç öncesi heyecan doruğa çıktı. Normal sezonu 22 maçta 21 galibiyetle lider tamamlayan Crvena Zvezda (Kızılyıldız) ile son şampiyon Buducnost'u karşı karşıya getiren final serisinde Kızılyıldız ilk iki maçı kazanarak 2-0 öne geçse de, sahasındaki 3. ve 4. maçları geriden gelip kazanan Buducnost seriyi ve şampiyonluğu Belgrad'taki beşinci maça bıraktı. 

ABA League finals Crvena Zvezda - Buducnost Voli

Belgrad'taki ilk iki maçı oldukça rahat bir tempoda oynayan, ilk maçı 91-72, ikinci maçı ise 107-69 kazanan Kızılyıldız, Podrogica'ya gelirken iki maçtan birini kazanıp şampiyonluğu elde etme havasındaydı, ki birçok basketbolseverin de düşüncesi bu yöndeydi. Zira üçüncü maçın başında Kızılyıldız'ın 10 sayılık üstünlüğü elde etmesi bu görüşleri kuvvetlendirirken, maçı bırakmayan ve "seride ben de varım" diyen Buducnost, taraftarının da desteğini arkasına alarak özellikle üçüncü çeyrekte (21-8) üstünlüğü ele geçirdi ve Norris Cole'un 20 sayısıyla sahadan 80-72 galip ayrılarak seriyi 1-2'ye getirdi. 


Dün akşam serinin dördüncü maçında da benzer bir senaryo izledik. Başa baş geçen bir ilk devre sonrasında üçüncü çeyreğin ortalarında 10 sayılık Kızılyıldız üstünlüğü vardı (41-51). Konuk ekip "artık bu kez kazandık" derken, yine direnç ve karakter gösteren Buducnost 12-3'lük bir seriyle oyunu dengeye getirerek tekrar maça ortak oldu ve Norris Cole'un 31, Edwin Jackson'un 23, Earl Clark'ın ise 15 sayısıyla 74-72 kazanarak seride durumu 2-2 yaparak şampiyonluğu son maça bıraktı. Final serisinin son maçı 22 Nisan pazartesi akşamı Belgrad'ta oynanacak. Buducnost kazandığı takdirde Turkish Airlines Euroleague'de üst üste ikinci sezonunu oynamak için bileti cebine koyacakken, Kızılyıldız'ın kazanması durumunda Sırp temsilcisi bir sezon ara sonrası tekrar Euroleague sahnesine çıkmış olacak.

1 yorum:

  1. Adriyatik Ligi ABA League'te final maçları Çok çekişmeli ve eğlenceli geçiyor. Şimdiden şampiyonun belirleneceği maçı iple çekiyorum. Basketbolu futboldan daha çok sevmemin belki de en önemli nedenlerinden birisi bu. Sürekli bir heyecan ve sürekli dinamizm sahada bulunuyor. Tabii sahadaki enerji tribünlere ve televizyon karşısındaki seyircilere de yansıyor.

    Basketbol üzerine çok fazla blog sitesi ülkemizde yok. Bloğunuzu özenle takip ediyorum. Güzel yazılar yaziyor ve yorumlar yapıyorsunuz. Size de ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil