15 Nisan 2019 Pazartesi

Milwaukee Bucks 45 yıl sonra...

Milwaukee Bucks NBA'de 2018-2019 sezonunun bitimine birkaç maç kala normal sezon liderliğini garantileyerek yıllar sonra önemli bir başarıyı elde etmişti. Tanınmış NBA yazarlarının yazılarına bir göz atarken Tim Bontemps'in değindiği ilginç bir detay ilgimi çekti ve küçük bir araştırma sonrasında sizlerle paylaşmak istedim. 2018-2019 normal sezonunu NBA lideri olarak tamamlayan Bucks, bu başarıyı en son gerçekleştirdiğinde -ki takvimler 1974'ü gösteriyordu- takımın süper yıldızı Kareem Abdul-Jabbar da 6. kez MVP ödülünü elde etmişti. Bu sezon da bitime sayılı günler kala MVP ödülünün kime gideceği merak konusuyken, ödülü Giannis Antetokounmpo'nun kazanması durumunda 45 yıllık tarih tekerrür etmiş olacak. 

Giannis Antetokounmpo - Milwaukee Bucks

MVP yarışında özellikle James Harden'ın durdurulamaz performansı sonrası Harden ve Antetokounmpo arasında ciddi bir rekabet yaşanırken, Antetokounmpo 27.7 sayı - 12.5 ribaunt - 5.9 asist - 1.3 top çalma - 1.5 blok ortalamalarıyla yarışta favori olarak görülüyor. Harden ise 36.1 sayı - 7.5 asist - 6.6 ribaunt - 2.0 top çalma ile Yunan yıldızın en ciddi rakibi durumunda. Nam-ı değer Greek Freak sezon sonunda MVP ödülünü kazanması halinde tek NBA konferans şampiyonluğunu kazandığı 1974 sonrasında ilk kez, Bucks hem normal sezonun en iyi performansını sergilemiş hem de MVP'yi çıkarmış olacak. Bakalım Play-Off'lar sonrasında aynı benzerliği konuşuyor olacak mıyız?

3 yorum:

  1. Bucks için nba şampiyonluğu bile olası bu sezon. Antetokounmpo hem normal sezon hem finaller mvp’si olup tarihe geçer bu play-off’larda. İzleyip göreceğiz bakalim.

    YanıtlaSil
  2. Bucks için nba şampiyonluğu bile olası bu sezon. Antetokounmpo hem normal sezon hem finaller mvp'siolup tarihe geçer bu play-off'larda.

    YanıtlaSil
  3. Jabbar ile Ante'yi karşılaştırmak iddialı olur tabi ama yine de ABD dışı bir oyuncu olarak önemli bir başarıya koşuyor Antetokounmpo.

    YanıtlaSil