1 Ağustos 2017 Salı

Takas yapamayan takım: Milwaukee Bucks

NBA'de bu yaz Jimmy Butler ve Kyrie Irving'in hareketlendirdiği takas piyasası, Chicago Bulls'un çok da anlam verilemeyen hamlesi, Cavaliers'ın gelecek teklifleri beklemesi NBA'deki takımların takas performanslarının konuşulmasına yol açtı. Birkaç gün önceki yazımda Chicago Bulls'un geçmişteki hatalarıyla ilgili birkaç madde yazmıştım. Bulls zamanında belli hatalar yaptı. Peki NBA'de gelmiş geçmiş dikkat çeken oyuncu hareketlerini düşündüğümüzde en büyük hataları yapan takım kim? Şüphesiz Milwaukee Bucks. Neden mi? 


NBA tarihinde dikkat çeken ve fark yaratan oyuncu hareketlerini incelediğimizde, üst sıralarda ağırlıklı olarak Milwaukee Bucks'ın takaslarda yaptığı hataları görüyoruz. Bunlardan sadece üçünü saymamız bizi haklı çıkarmaya yetecektir heralde. Zira böyle üç NBA yıldızını basit şekilde kaybeden başka bir NBA takımı olmasa gerek...

Dirk Nowitzki: Alman yıldız 1998 NBA draftında dokuzuncu sıradan Milwaukee Bucks tarafından seçilmişti. Fakat Bucks Nowitzki yerine pota altında daha güçlü ve sağlam duracağını düşündükleri Robert Traylor'u gözüne kestirmiş olsa gerek ki, draft gecesi Nowiztki'yi Dallas Mavericks'e gönderdi. Nowitzki ve Traylor'un kariyerine karşılaştırdığımızda ve Bucks'ın bu süre zarfında pota altında eş değer bir oyuncu bulamadığını düşündüğümüzde (umarım Bogut'la Nowitzki'yi karşılaştırmazsınız), bu takası NBA tarihindeki en büyük karar hatalarından biri olarak değerlendirebiliriz. 


Ray Allen: 2003 takas döneminin son gününde gerçekleşen Ray Allen - Gary Payton takasından bahsediyoruz. Akıllarda büyük ihtimalle kariyerinin sonlarında olan Payton'ı sene sonunda serbest bırakıp Salary Cap'te boşluk açmak vardı; fakat Ray Allen gibi bir ismi feda etmeye değer miydi? Allen ise yeni takımı Seattle Supersonics'te altın yıllar yaşayacak (24 sayı - 4 ribaunt - 3.5 asist altına düştüğü bir sezon olmayacak) ve Hall of Fame'de kendine yer bulacağı bir kariyer yapacaktı. Sonrasındaki Celtics ve Heat kariyerindeki iki NBA şampiyonluğunu da belirtmeden geçmeyeli tabiki. 

Kareem Abdul-Jabbar: Her ne kadar bazı takaslar takımların elinde olmaktan çok oyuncuların inisiyatifinde olsa da (bknz: Irving & Cavaliers) Kareem Abdul-Jabbar Bucks'tan ayrılırken, en azından takıma faydalı bir takasın parçası olmalıydı diye düşünüyorum. Abdul-Jabbar karşılığında Brian Winters ve Elmore Smith'i takıma katan Milwaukee Bucks, istatistiksel olarak belki Winters'tan olumlu katkılar alsa da, Abdul-Jabbar Lakers'ta NBA'yi kasıp kavururken onu ve arkadaşlarını karşıdan izlemek zorunda kaldılar. Los Angeles'ın çekiciliği Milwaukee gibi bir yer karşısında oldukça baskın çıktı anlaşılan, ne dersiniz?

2 yorum:

  1. Milwaukee Bucks hali hazırda şutör kontenjanını tony snelle 4 yıllık kontrat vererek çözdü. Snell zaten geçtiğimiz sezon playoffa kritik yerlerde dış şut sokabildiğini ve soğukkanlı kalabildiğini göstermişti. Yeni sezona sakatları düzelip girerse; brogdon-middleton-parker-giannis-maker 5i ile bu sezon artık 2. turu görebilir. Kağıt üstündeki ilk 5i korkutucu sapık gibi bi şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Fakat kadro genişliği açısından hala ciddi problemleri var. Biraz daha alternatifli bir kadro kurmaları iddialarını kuvvetlendirecektir.

      Sil