7 Ağustos 2017 Pazartesi

Banvit'in altın bileği: Erkin Şenel

U18 ve U20 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonaları'nı geride bıraktık. Ümit (U20) Milli Takımımız turnuvaya yaptığı kötü başlangıç sonrası elde ettiği Avrupa dokuzunculuğu ile beklentinin biraz gerisinde kalırken, Genç (U18) Milli Takımımız ise elde ettiği Avrupa dördüncülüğü ve mücadelesi  ile her ne kadar madalya elde edemese de, bizleri gururlandırdı. Altyapı turnuvalarında madalyanın, şampiyonluğun değil, geleceğe oyuncu yetiştirmenin, gençlerimize bu seviyelerde tecrübe kazandırmanın önemli olduğunu söyleriz hep. Bu nedenle madalyasız geçen bu iki turnuvanın ardından bakacağımız yer gençlerimiz ve onların eksiklerini nasıl kapatacağımız olmalı. Ben de bu haftaki yazılarımda bu yaz dikkat çeken ve geleceğimizin yıldızları olacağını tahmin ettiğim gençlere yer vereceğim. 


U18 ve U20 turnuvalarına baktığımızda, dikkat çeken ve belki de daha medyatik olan isimler öne çıksa da, nedendir bilinmez ilk aklıma gelen isim Erkin Şenel oluyor. Nedendir bilinmez diyorum; ama sanırım nedeni açık. Neden NBA'de Kyle Korver'ı seviyorsam, neden Harun Erdenay'a saygı duyuyorsam o yüzden. Hem yumuşak bir bilek ve elden çıkarken gireceği hissini veren şutlar, hem de düzgün bir kişilik olunca, yaş kaç olursa olsun o basketbolcu saygımız kazanıyor. 

Erkin FIBAU18Europe'ta 11.3 sayı - 4.1 ribaunt - 2.3 asist - 1.7 top çalma istatistikleri yakaladı. Takımın üçüncü skoreri olması yanında 16/27 (%59) 3 sayı isabetiyle de turnuvanın üç sayı kralı oldu. Geçtiğimiz sene ABD'ye yenilip Dünya ikincisi olan milli takımımızın da bir parçası olan Erkin bu sezon ligimizde de Banvit ve Bandırma Kırmızı formalarını dönüşümlü olarak terletti. 2 numaralı pozisyonda oynayan 1999 doğumlu Erkin'in düzgün bileği yanında, saha görüşü ve dolayısıyla asist yeteneği dikkat çekerken, geliştirmesi gereken özellikler olarak hız ve atletizmini görüyoruz. Bu zaaflarından dolayı kendini şutunu yaratmada zorluk çeken genç basketbolcumuzun bireysel antrenmanlarla bu özelliğini de geliştirdiği takdirde geleceğin Harun Erdenay'ı olmaması için hiçbir neden yok. Tabi Ulu Önder Atatürk'ün de belirttiği gibi sporcunun zeki ve ahlaklı olanına değer vermek lazım. Kişisel olarak tanımasam da Erkin'in sahadaki duruşu ve hakkında söylenenler de bu yönde bizi mutlu ediyor. Bu sene Erkin'in Banvit'te daha fazla süre alacağından şüphem yok. Bandırma Kırmızı'yla yetinmemesi, daha çok çalışıp Banvit'te daha fazla alması dileğiyle...

1 yorum:

  1. dripling üzerinden de istikrarlı atmaya başlarsa Furkan'la birlikte büyük tehdit oluştururlar ilerde milli takımda

    YanıtlaSil