5 Ağustos 2017 Cumartesi

Genç Milli Takım İspanya karşısında

FIBAU18Europe Avrupa Şampiyonası'nın son iki gününe girerken Genç Erkek Basketbol Milli Takımımız turnuvada madalya yolunda yenilgisiz ilerlemeye devam ediyor. Dün Yunanistan'ı 81-63 mağlup edip yarı finale yükselen ve bugün İspanya ile karşılaşacak olan millilerimiz, kazandığı takdirde yarın altın madalya için sahaya çıkacak. Milli takımımız sahaya koyduğu basketbol ve takım oyunuyla bizi ümitlendirirken, gençlerimizin İspanya karşısında maç boyu aynı istikrarla oynayarak zafere uzanacaklarına inanıyoruz. 


Türkiye - İspanya maçı öncesi iki takımı karşılaştıracak olursak en büyük kozumuzun pota altı olduğunu görüyoruz. Gerek beş numarada Ragıp Berke Atar, gerekse dört numarada Yiğitcan Saybir turnuvada başından beri millilerimizin bir ve iki numaralı skor opsiyonları oldular. Her ne kadar bu bölgede İspanya da oldukça güçlü iki isim Ehigitor ve Martinez'e sahip olsa da, millilerimizin pota altındaki fiziksel üstünlüklerini artıya çevireceklerini düşünmekteyim. Bu anlamda en büyük tehlike ise bizim turnuva başından beri benchten gelen uzunlardan aldığımız katkının oldukça sınırlı olmasına rağmen, İspanya'nın özellikle Parra'dan gelen performansla daha katkı veren bir benche sahip olması. Dolayısıyla Berke & Yiğitcan ikilisinin bugün alacağı sürelerin artacağını öngörmek gerçekçi olabilir. 


2-3 numara pozisyonlarında İspanya'nın Gonzales & Puerto ikilisine benchten gelen Cuevas'ın da katkısıyla iyi bir rotasyon oluşturduğunu söyleyebiliriz. Cuevas her ne kadar altyapılarda 2 numara oynasa da maçın kader anlarında Mollins & Carrasco'dan point guard pozisyonunu da devralmakta. Skorer yönleri kuvvetli ve etkili dış şutlara sahip bu üçlünün milli takımımızı oldukça zorlayacağını bekliyorum. Bu nedenle bugün Şehmuz & Erkin ikilisine Doruk ve Muhaymin'den gelecek katkıların çok değerli olduğu kanısındayım. Erkin'in çok yönlü basketbolu ve dış şutları, Şehmuz'un korkusuzca pota altına dribbling'leri İspanyol savunmasının dengesini bozması açısından oldukça önemli olacak. 

Oyun kuruculara baktığımızda ise Mert & Eray ikilisinin Carrasco & Mollins ikilisine ağır bastığını söyleyebilmekle beraber, Cuevas'ın süre aldığı anlarda savunmada oldukça dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Baskılı savunmayla top kayıplarına sürüklenebilecek İspanyol guardlarının karşısında turnuva asist liderliğinin güçlü adaylarından Mert'in oyun görüşü ve Eray'ın skorer kimliğiyle üstünlük kuracağından şüphem yok. Yalnız bugün özellikle maçın belli anlarında İspanyollar'ın Cuevas'ı 1 numaraya çekmesi durumunda oldukça ürkütücü bir şut tehditi oluşturabileceklerini de unutmamak lazım. Milli takımımıza başarılar. 

0 comments:

Yorum Gönder