8 Temmuz 2015 Çarşamba

U19 Dünya Şampiyonası'nda Dikkat Çekenler-2: Diego Flaccadori

Diego Flaccadori

Doğum Tarihi: 5 Nisan 1996
Boy: 1.93
Pozisyon: Şutör Guard
Takım: Aquila Basket Trento


Turnuvanın ilk beşine giremese de, takım arkadaşı Federico Mussini'nin yokluğunda İtalya'yı sırtında taşıyan Diego Flaccadori de turnuvanın dikkat çeken isimlerindendi.

2014-2015 sezonunu İtalya Serie A'ya yeni çıkan Aquila Basket Trento'da geçiren Flaccadori, burada aldığı kısıtlı sürelerde (25 maç, ortalama 6.9 dakika)
2.8 sayı, 0.8 ribaunt, 0.4 asist ve 0.4 top çalma ortalamalarıyla oynamıştı.

Turnuva öncesinde İtalya takımının en yetenekli oyuncusu ve oyunkurucusu Federico Mussini'nin sakatlığından dolayı turnuvada oynayamayacağı öğrenildiğinde, İtalya takımında bütün yükün Flaccadori üzerine bineceği barizdi. Mussini ile heyecan verici bir guard ikilisi oluşturan Flaccadori de turnuva boyunca bu beklentileri boşuna çıkarmadı ve arkadaşının yokluğunda oyunkuruculuk meziyetlerini de sergilemesini bildi.

Turnuvada oynadığı 7 maçta, ortalama 31.4 dakika süre alan Flaccadori, 17.6 sayı (turnuvada 3.), 4 ribaunt, 4.9 asist (turnuvada 5.), 2.1 top çalma (turnuvada 4.) ve 16 verimlilik puanı ortalamalarıyla mücadele etti. Turnuva boyunca takımı adına aldığı sorumluluğu da hesaba kattığımızda maç başına yaptığı 2.9 top kaybını görmezden gelmek de gayet mümkün. Bundan önceki turnuvalarda Mussini ile birlikte paylaştığı şut yükünü de üstlenen Flaccadori'nin üçlük yüzdesinin de yüzde 30'a düşmesini aynı sebeplere bağlayabiliriz.

İtalya'yı 6. sıraya taşıyan Flaccadori, geçen sezon Konya'da oynanan U18 Avrupa Şampiyonası'nda 16.1 sayı, 5.3 ribaunt ve 2.1 asist ortalamalarıyla oynamıştı. Bu turnuvadaki ve geçen seneki istatistiklerini karşılaştırdığımızda asist ortalamasında güzel bir artış görünüyor. Bu da tabii ki geçen sene Konya'da, Federico Mussini'nin oynamış olmasından kaynaklanıyor. Bütün bunların ışığında, Flaccadori'nin Girit'te basketbolseverlere kendisinden iyi bir combo guard olabileceği izlenimini verdiğini söylemek mümkün.

Özellikle takımının kaybetmesine engel olamasa da ABD karşısında sergilediği oyunla, NBA scoutlarının da dikkatini çeken Flaccadori, yaratıcılığı, şut tehditi, oyun bilgisi ve farkındalığıyla herkesi kendisine hayran bıraktı. Fundementalı bir hayli iyi olan Flaccadori, takım arkadaşlarına doğru yerde doğru pası atmak, screen esnasında dribbling üzerinden şut atmak ve dribbling esnasında hızını değiştirmek (keskin penetreleri de unutmayalım) gibi konularda çok iyi olduğunu izleyenlere gösterdi. Şut ve pas fakeleri, eurostep gibi eski usül denilebilecek hareketleri de repartuarında bulunduran Flaccadori'nin bu turnuvada su yüzüne çıkmayan bir diğer özelliği de keskin bir şutör oluşu. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, Mussini'nin yokluğunda topu elinde çok bulundurduğundan yüzdeleri bu turnuvada aşağı inmiş durumda.

Flaccadori'nin oyununda geliştirmesi gereken tarafı ise savunma. Kendine güvenen ve sahada agresif bir oyuncu olsa da, Flaccadori "güçlü" bir oyuncu değil. İtilip kakıldığı zaman rakiplerin geçmesine engel olamayan Flaccadori'nin hücum ritmi de bozuluyor (5.'lik maçında sert oynayan Kanada'ya karşı 31 dakikada 0/6 ikilik, 2/7 üçlük, 6 sayı, 5 ribaunt ile oynadı.). Daha güçlendiği zaman bu eksiğini de kapatırsa arkadaşı Federico Mussini ile beraber, Avrupa'nın Stephen Curry-Klay Thompson ikilisini oluşturacak kapasiteye sahip olduklarını düşünüyorum.

Diego Flaccadori'yi takip etmek isteyenler, dün başlayan U20 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na da göz atabilirler. Dün Hırvatistan'ı 53-50 ile geçtikleri maçta 26 dakika sahada kalan Flaccadori, 11 sayı, 2 ribaunt ve 4 top çalma ile mücadele etti.


0 comments:

Yorum Gönder