3 Temmuz 2015 Cuma

Tim Duncan Devam Dedi

2014-2015 sezonu ortasında emeklilik kararı alan 39 yaşındaki Tim Duncan dün yerel basına yaptığı açıklamayla gelecek yıl da parkelerde olacağını belirtti. Bu kararın ardından Duncan ile beraber emekli olması beklenen Arjantinli iki numara Ginobili’nin de takımda kalması bekleniyor.

Aslında Tim Duncan’ın bu kararı alması bekleniyordu. 39 yaşında olmasına rağmen halen ligin en iyi 2-3 beş numarasından biri konumunda olan yıldız oyuncu Spurs’un bu yaz serbest oyuncu piyasasının gözde ismi LaMarcus Aldrige’le yapacağı görüşmelere bizzat katılacağını duyurmuştu. Ayrıca NBA’in resmi sitesinde yer alan habere göre San Antonio Spurs Brezilyalı beş numara Thiago Splitter’i Atlanta Hawks’a yollayarak Aldrige’i kadroya katmak için avantaj elde etti. Henüz Splitter takasının ayrıntıları belli olmasa da hali hazırda Spurs ile 2 yıllık sözleşmesi bulunan ve senede 8,5 milyon$ kazanacak oyuncunun Hawks’a gideceği kesinleşti. Ayrıca Spurs geçtiğimiz günlerde bu yaz serbest kalan yıldız üç numara Kawhi Leonard ile 5 yıl 90 milyon$, başta Mavericks olmak üzere birçok takımın ilgisini çeken şutör Danny Green ile 4 yıl için 45 milyon$  karşılığında nikah tazeledi.


Böylelikle kadronun ana parçalarını koruyan ve Duncan’ın emeklilik kararını ertelemesiyle en azından bu sezon sancılı bir yeniden yapılanma süreci yaşamayacak olan Spurs aynı zamanda Aldrige’i kadroya katmak adına Splitter’ın kontratından kurtularak şu ana dek serbest oyuncu pazarında yaptığı akıllı hamlelerle avantajlı konuma geçti.

0 comments:

Yorum Gönder