15 Ekim 2017 Pazar

Darüşşafaka Cimbom'u Johnson ile geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 7 Days Euro Cup temsilcilerinden ikisini karşı karşıya getiren maçta Darüşşafaka sahasında Galatasaray Odeabank'ı konuk etti. İlk çeyreğinde çift haneli farka ulaştığı maçta, farkın kısa sürede kapanmasına engel olamayan Darüşşafaka zaman zaman skorda geriye düşse de, maçın sonunda kritik anları iyi oynayarak sahadan 69-67 galip ayrılan taraf oldu. Bitime kısa süre kala Okben'in çaldığı top sonrası Sant Roos'a yaptığı asistle karşılaşmayı kazanan Daçka böylece bu sezonki ilk galibiyetini elde ederken, Galatasaray Odeabank hafta içinde aldığı ağır Bayern Münih mağlubiyeti sonrası kendini taraftarına affettirme şansını kullanamadı. 

JaJuan Johnson - Darüşşafaka

Hafta için Bayern Münih karşısında beklemediği derecede kötü oynayarak farklı bir yenilgi elde eden Galatasaray Odeabank, bugün de Darüşşafaka karşısına hücumda oldukça dağınık başladı. Renfroe'nun takıma liderlik etmekteki sıkıntısı set dışı bireysel hücumları beraberinde getirirken, sarı kırmızılıların dengesiz hücum edip top kayıpları yaptıklarını izledik. İlk beş dakikada gelen 4 top kaybı ve sonrasındaki Darüşşafaka hızlı hücumları skoru 13-3'e getirirken, sarı kırmızılıların faul hakkının dolması Daçka'nın çeyrek boyunca daha sık serbest atış çizgisine gitmesini sağladı. Emir, Ege, Göksenin gibi isimlerin girmesi Galatasaray'da top paylaşımını artırsa da, Darüşşafaka'nın sayı bulmakta zorlanmaması sonucu ilk çeyrek 26-19 Darüşşafaka üstünlüğüyle tamamlandı. İlk çeyrekte Johnson'un 9 sayısı ve Doğuş'un maç başındaki 3 top çalması farkın açılmasındaki anahtarlar olurken, maça çok kötü başlayan Galatasaray cephesinde Preldzic'in 7, Göksenin'in ise 5 sayısı sarı kırmızılıların ayakta kalmasını sağladı. 


Richard Hendrix'in yokluğunda dar bir uzun rotasyonuyla oynayan Galatasaray'da ilk periyotta üçüncü faulünü alan Ege Arar'dan sonra ikinci çeyrek başında Rakeem Christmas'ın da üçlemesi sarı kırmızılı pota altı için önemli bir dezavantaj yarattı. Erman Kunter'in risk alarak sahada tuttuğu Christmas çeyreğe 6 sayıyla başlarken, bu çeyrekte Daçka'nın hücum yüzdesinin düştüğünü izledik. Christmas'ın kenara geldiği anlarda Summers'ın beş, Emir'in dört numaraya çekilmesi Galatasaray'a handikap gibi gözikse de, David Blatt'ın da dört kısaya dönmesi bu handikapı sarı kırmızılılar lehine çevirdi. Daçka'nın 4 kısayla hücumda dağınık olması ve ardından gelen top kayıpları devrenin bitimine 3.5 dakika kala Galatasaray'ın Hopson'un serbest atışlarıyla 32-31 öne geçmesini sağlarken, karşılıklı top kayıpları ve hızlı hücumları izlediğimiz kalan sürede daha az hata yapan Darüşşafaka soyunma odasına 40-36 önde gitti. 

İlk yarı sonunda Galatasaray Odeabank'ta Emir Preldzic, Darüşşafaka'da da JaJuan Johnson 11'er sayıyla en skorer isimler olurlarken, sarı kırmızılılarda Göksenin Köksal'ın 6 sayı - 3 asist - 2 top çalma, Darüşşafaka'da da Doğuş Özdemiroğlu'nun 4 top çalmalık performansları X faktörler oldular. Ribauntlarda 19-16, asistlerde ise 9-7 önde olan Galatasaray'ın 12 top kaybı da skorda geride olmalarının en önemli nedeniydi. 

Üçüncü periyot tempolu hücumlar ve karşılıklı sayılarla başlarken, skorda üstünlüğün iki takım arasında sırayla el değiştirdiğini izledik. Galatasaray Odeabank çeyreğin ilk yarısında faul hakkını doldururken, sarı kırmızılılarda Hopson ve Summers da üçüncü faullerini alan isimler arasına katıldılar. İlk yarıdaki geri dönüşün mimarlarından Emir Preldzic'in benchte olduğu süreyi iyi idare eden Galatasaray ilk beş dakikayı 46-47 geride geçerken, çeyreğin genelinde skor üretimi oldukça kısır bir seviyede gerçekleşti. Galatasaray'ın hücumda düzene girip skor üretmekte zorlandığı dakikalarda Darüşşafaka da basit hatalar yapınca iki takım da farkı açma şansı bulamazken, çeyrek sonunda Sant Roos ve Wilbekin'in sayıları Darüşşafaka'yı son 10 dakikaya 54-50 önde taşıdı. 

Final periyoduna Hardy'nin 4 sayısıyla başlayan Galatasaray Odeabank, Hopson'un takip smacıyla 57-55 öne geçerken, 2.5 dakikadaki 7-1'lik seri sonrası David Blatt'a molaya aldırdı. Darüşşafaka'nın takım halinde dört faule ulaşması onlar için bir dezavantaj olurken, Galatasaray'da da Hopson, Christmas ve Ege'nin dördüncü faullerini almaları maçın sonlarındaki rotasyonun daralmasına  neden oldu. Darüşşafaka sarı kırmızılıların bu faul probleminin üzerine gidip değerlendirmeyi düşünmezken, düzen dışı zorlama atışlar skor üstünlüğünün Galatasaray'da kalmasını beraberinde getirdi. 03:40 kala David Blatt molasına 61-65 geride giren Darüşşafaka, mola sonrası topu iyi çevirip, daha dengeli paylaşmaya başlayınca son dakikaya girerken fark 1 sayıya kadar indi:66-67. Okben'in inisiyatif alarak kullandığı iki zorlama hücum Daçka'nın ivmesini kaybetmesine neden olsa da, genç yıldız 20 saniye kala çaldığı top sonrası Sant Roos'a yaptığı asistle takımının öne geçmesinde önemli rol oynadı. 15 saniye kala maçın son hücumunu kullanan Galatasaray Odeabank önce Hopson sonra da Emir ile bu şanslardan yararlanamayınca Johnson'un 1/2 serbest atışı sonrası sahadan 69-67 ile üstün ayrılan taraf Darüşşafaka oldu. 

Darüşşafaka'da Jajuan Johnson 22 sayı - 7 ribaunt - 2 top çalma ile en etkili isim olurken, Scottie Wilbekin 16 sayı - 3 ribaunt, Howard Sant Roos 9 sayı - 6 ribaunt ve Okben Ulubay da 5 sayı - 2 ribaunt - 2 top çalma ile mücadele ettiler. Galatasaray Odeabank'ta ise Emir Preldzic 16 sayı - 5 ribaunt, Rakeem Christmas  12 sayı - 3 ribaunt ve Scottie Hopson da 11 sayı - 9 ribaunt - 3 asistle karşılaşmayı tamamladılar. Darüşşafaka'nın 2/19 üçlük attığı, sadece 8 asist yaptığı maçı kazanmasındaki en önemli etken ise Galatasaray Odeabank'ın takım halinde toplam 18 top kaybı yapmasıydı. 

8 yorum:

  1. Çok güzel bir maç oldu

    YanıtlaSil
  2. Meçı hak eden taraf kazandı bence

    YanıtlaSil
  3. Aslında bizde kötü oynamadık ama ne derler atamayana atarlar.

    YanıtlaSil
  4. Cimbom bu sene baskette pek ümit vermiyor malesef. Darüşşafaka maçı sonuna kadar hak etti bence.

    YanıtlaSil
  5. Darüşşafaka son dakikalar da kendini toparladı ama cimbom kazansın isterdim

    YanıtlaSil
  6. Cimbom da iyi oynadı bence ama son dakikalar galibiyeti gösterdi.

    YanıtlaSil
  7. Darüşşafaka Basketbol ön alanda çok iyi baskılı savunma yaptı bu da Galatasaray'ı zorladı.

    YanıtlaSil
  8. Darüşşafaka basketbol takımı çok kaliteli oyunculara sahip.

    YanıtlaSil