11 Ekim 2017 Çarşamba

Kaf Kaf Şampiyonlar Ligi'ne iyi başladı

FIBA Champions League A Grubu'ndaki ilk maçında İtalya'da Dinamo Sassari'nin konuğu olan Pınar Karşıyaka, çekişmeli geçen maçın bitimine 4 saniye kala potasında gördüğü basketle 1 sayı geri düşmesine rağmen, 2 saniye kala Wood'un iki serbest atışı sonrası sahadan 88-87 galip ayrıldı. Hafta sonundaki Anadolu Efes galibiyetinin moraliyle sahaya çıkan Kaf Kaf böylece Şampiyonlar Ligi'nde sezona galibiyetle başlayıp, çok değerli bir deplasman galibiyeti elde etmiş oldu. 

FIBA Champions League Pınar Karşıyaka Jarrod Jones

Sahaya Waters - Wood - Alp - Egemen - Jones beşiyle çıkan ve maça Egemen Güven'in basketiyle başlayan Pınar Karşıyaka, hücumda top paylaşımını iyi yapamadığı ve potasında dış şut isabetleri gördüğü ilk beş dakikayı 6-12 geride geçti. Metin ve Kennedy'nin oyuna dahil olması yeşil kırmızılılarda hem hücum ritmini hem de savunma sertliğini artırırken, yakalanan 9-0'lık seri Kaf Kaf'a skor üstünlüğünü getirdi. Çeyreği 19-18 önde tamamlayan Pınar Karşıyaka'da ikinci beş dakikadaki savunma direnci, Sassari'yi hücumda düzenden çıkarırken, İtalyan ekibi üç sayı isabetleriyle ayakta kaldı. 

İkinci çeyreğe de Kennedy'nin basketiyle başlayan Pınar Karşıyaka, Metin ve Berk'in skora katkılarıyla ilk 3.5 dakikayı 28-23, 5. dakika sonunu ise 32-25 önde geçti. Dinamo Sassari Karşıyaka savunmasının direncini dış şutlarla kırmaya çalışırken, devre boyunca yaptıkları 20 üç sayı denemesinden 7 isabet buldular. İtalyan ekibinin 20 üç sayı denemesine karşı, yaptıkları 2 sayılık atış sayısı ise 12'ydi. Pınar Karşıyaka devrenin sonlarında Jones ve Wood'dan bulduğu sayılarla soyunma odasına 39-37 önde giderken, Jarrod Jones 13 sayı - 5 ribaunt ile en etkili isim oldu. 

Üçüncü çeyreğe Wood'tan gelen uzak mesafeli üçlükle başlayan Pınar Karşıyaka, Berk & Waters ikilisiyle çift guard oynamanın avantajını yüzdeli hücumlarla elde ederek ilk 3.5 dakika sonunda 51-44'lük üstünlüğü yakaladı. Artan savunma direncimizle rakibin hücum ritminin bozulduğu anlarda Karşıyaka'da farkı açma amaçlı düzen dışı dış şut denemeleri ritmi bozarken, Dinamo Sassari yine art arda üç sayılık isabetler sonrası 9-0'lık bir seri yakalayarak oyuna ortak oldu. Hücumda basit hatalar yapmaya devam eden yeşil kırmızılılar, top kayıplarıyla potalarında gördükleri hızlı hücumlar sonrası çeyreğin son 1.5 dakikasına girerken 56-65 geriye düşseler de, Jones'un serbest atışları, Metin'in uzak mesafeden ekstra üçlüğü ve Kennedy'e yapılan acemice faul sonrası gelen 2 serbest atış son 10 dakikaya girilirken Pınar Karşıyaka'nın farkı 2 sayıya kadar indirmesini sağladı: 63-65. 

Final periyoduna iyi başlayan Pınar Karşıyaka ilk üçlüğü potasında görse de, sonrasında Metin ve Jones ile bulduğu sayılar sonrası 1.5 dakika içinde 69-68 öne geçti. Karşıyaka'nın skorda öne geçmesi momentumu bizim tarafımıza çevirse de, iki dakika içinde dört takım faulünü doldurmamız savunma sertliğimiz açısından önemli bir tehdit oluşturdu. İtalyan ekibinin hücumda boş dış şutu olan adamı iyi bulması Kaf Kaf'ın ivmesini kaybetmesine neden olurken Karşıyaka'da da Jones'un dördüncü faulünü alması ve yerine giren Egemen'in yüzüne aldığı darbe sonrası kenara gelmesi yeşil kırmızılıların çeyreğin bir bölümünde beş kısayla oynamasını beraberinde getirdi. Bu beş kısalı periyodu fazla kayıp vermeden atlatan Kaf Kaf, Jones'un tekrar oyuna girmesi sonrası Jones, Waters ve Kennedy'nin sayıları sonrası son 1:16'ya  84-82 önde girdi. Karşılıklı basketler son 30 saniyeye Karşıyaka'nın 86-85 önde girmesini sağlarken, Kennedy'nin çemberden dönen topunun ribaundunu alan Jones'un topu tutup faul almak yerine acele pası tercih edip topu kaybetmesi ve sonrasında potamızda gördüğümüz basket son 4 saniyeye 86-87 geride girmemize neden oldu. Mola sonrası topu kenardan oyuna sokan Pınar Karşıyaka'da Wood 2 saniye kala kendisine yapılan faulden doğan 2 serbest atıştan isabet sağlayınca maç sonunda kazanan taraf 88-87 ile Kaf Kaf oldu. 

Pınar Karşıyaka'da Jarrod Jones 29 sayı - 9 ribaunt ile en skorer isim olurken, DJ Kennedy 16 sayı - 10 ribaunt, Dominic Waters 13 sayı - 9 asist, Scott Wood 11 sayı, Berk Uğurlu 9 sayı - 3 asist ve Metin Türen de 8 sayı - 4 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. Pınar Karşıyaka'nın sadece 3 top çalabildiği, potasında 16 üç sayı isabeti gördüğü bir akşamda aldığı kritik deplasman galibiyeti oldukça değerli olması yanında, yeşil kırmızılıların ikinci yarıda değerli serbest atışlarda elde ettiği yüksek yüzde (14/15) galibiyette önemli rol oynadı. 

9 yorum:

  1. ksk yani kaf kaf bıraktığı yerden devam çok iyi gidiyor inşallah devam eder böyle

    YanıtlaSil
  2. Zor bir deplasman maçı olacağını söylemiştim, Kaf Kaf çok iyi bir iş başardı.

    YanıtlaSil
  3. kafkafımızın böyle başarılar almasını gerçekten çok seviyorum. Türkiyenin grurusunuz.

    YanıtlaSil
  4. Kaf Kaf oyuncuları maçı iyi oynadılar bu galibiyeti hak ettiler

    YanıtlaSil
  5. kaf kaf bu sene şampiyon olacak inşallah umudumuz yüksek başarı diliyorum takımıma

    YanıtlaSil
  6. Kaf kaf bu tempoyu bozmaz ise bu sene iyi işler çıkarır.

    YanıtlaSil
  7. Bu sene Kaf Kaf şampiyonlar liginde estirecek bence. Sonuna kadar arkasındayız ve gidebildiğimiz bütün maçlarına gitmeye çalışıyoruz burda.

    YanıtlaSil
  8. kaf kaf bu sezon iyi gibi duruyor. bu mactada düzel bir seri cıakrdılar

    YanıtlaSil
  9. eğer başlangıç iyi ise devamı da zaten iyi olacaktır.

    YanıtlaSil