29 Ekim 2017 Pazar

Ezeli rekabette kazanan Fenerbahçe

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde dördüncü haftanın merakla beklenen maçında Galatasaray Odeabank ezeli rakibi Fenerbahçe Doğuş'u konuk etti. Galatasaray'ın cezası nedeniyle seyircisi oynanan maçın başından itibaren üstünlüğü eline alan Fenerbahçe, ilk yarısını 43-31 önde tamamladığı karşılaşmada sahadan 83-62 galip ayrılırken, ligde dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde etti. Galatasaray Odeabank ise bu sezonki ikinci yenilgisini aldı. Sezon başında olaylı bir şekilde Fenerbahçe'ye imza atan Sinan Güler de bu maçla eski takımı karşısına ilk kez Fenerbahçe formasıyla çıkmış oldu. 

Fenerbahçe Doğuş - Galatasaray Odeabank

Karşılaşmaya iyi savunmayla başlayan Fenerbahçe Doğuş, Sinan(3) ve Guduric (2)'in asistleri, Ahmet (6) ve Melih (5)'in sayılarıyla 4.5 dakika içinde 13-3 öne geçti. Sinan Güler'in eski takımına karşı oynadığı ilk maçın seyircisiz bir güne denk gelmesi, ilk beşte sahaya çıkan Sinan'ın Galatasaray taraftarından alacağı olası tepkilerin önüne geçmiş olurken, Sinan da bu durumu ilk çeyrekte takımı başarılı bir şekilde yönlendirerek iyi değerlendirdi ve sahada kaldığı 6.5 dakikalık süreci 3 asist - 3 ribauntla tamamladı. 13-3'lük Fenerbahçe serisi sonrası oyuna giren Summers ile biraz canlanan Galatasaray Odeabank 7-0'lık bir seri yakalasa da, Obradovic'in Sloukas hamlesi sonrası tekrar kontrolü eline alan sarı lacivertliler çeyreği 21-12 önde tamamladı. 


İlk çeyrekte toplam 5 top kaybı yapan Galatasaray Odeabank ikinci periyoda da top kaybıyla başlarken, bu top kayıplarının tamamının Fenerbahçeli oyuncuların top çalmaları üzerinden gelmesi hem Fenerbahçe savunmasının istekliliğinin bir kanıtı hem de Fenerbahçe'nin hücumda ritm bulmasını sağlayan bir unsurdu. Bu çeyrekte Galatasaray'da dümene geçen Renfroe'nun ikili oyunlarla Fenerbahçe savunması karşısında etkili olması ve Thompson'un pota altında yalnız kalması, sarı kırmızılıların Hendrix üzerinden skor bulmasını sağlarken, Fenerbahçe Doğuş'un da Galatasaray pota altındaki savunma zafiyetine karşı penetreler sonrası gelen turnikeleri son 5 dakikaya girilirken 33-24'lük Fenerbahçe üstünlüğünü beraberinde getirdi. Galatasaray Odeabank ilk 2 çeyrekte ribauntlarda 17-11'lik bir üstünlük yakalasa da, Fenerbahçe'nin pota altından sayılar bulmasına engel olamazken, devre boyunca yaptıkları 9 top kaybıyla soyunma odasına giderken çift haneli Fenerbahçe Doğuş üstünlüğünün oluşmasına elverişli ortamı oluşturmuş oldular: 43-31.

Soyunma odası dönüşü Fenerbahçe savunması Galatasaray Odeabank hücumlarını düzen dışına çıkarırken, pota altında Ahmet'in bloklarıyla yarattığı caydırıcılık sarı kırmızılıların 5 dakika içinde sadece 3 sayı bulabilmesine neden oldu. Bu süre içinde Sinan, Melih ve Guduric'le sayılar bulan Fenerbahçe ilk beş dakikayı 51-34 önde geçerken, Sloukas & Melih ikilisinin karşılıklı ikramlarıyla son 1.5 dakikaya girerken farkı 20 sayıya kadar çıkardı: 60-40. Galatasaray açılan fark sonrası oyun disiplininden de kopmaya başlarken, çeyreğe kapanışı Egehan Arna'nın üçlüğüyle yapan Fenerbahçe Doğuş son 10 dakikaya 63-40 önde girdi. 

Final periyodu karşılıklı basketlerle başlarken, eksik Galatasaray Odeabank Fenerbahçe'nin geniş rotasyonuna karşı geri dönüş için hamle yapacak gücü çeyrek başında bulamayınca, maçın kalanı daha çok rölanti bir havada geçti. Galatasaray'da mücadele gücünün düşmesi ve ayakların daha yavaş hareket etmeye başlaması faul hakkının da çabuk dolmasını beraberinde getirirken, son 5 dakikaya 76-52 Fenerbahçe Doğuş üstünlüğüyle girildi. Galatasaray 2 dakikalık süreçte Renfroe, Hendrix ve Ege ile 7-0'lık bir seri yakalasa da Obradovic'in molası sonrası tekrar ritmini bulan Fenerbahçe Doğuş farkı tekrar 20 sayı üzerine çıkarıp sahadan 83-62 galip ayrılarak ligde dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde etti. 

Fenerbahçe Doğuş'ta Marko Guduric 18 sayı - 6 ribaunt ve Melih Mahmutoğlu 16 sayı - 2 asistle en skorer isimler olurlarken, Kostas Sloukas 12 sayı - 2 asist, Ahmet Düverioğlu 8 sayı - 3 ribaunt - 2 blok ve sadece 2 sayıda kalsa da Sinan Güler 8 ribaunt - 6 asist - 2 top çalma ile galibiyette rol oynayan diğer isimler oldular. Fenerbahçe Doğuş maç boyunca Galatasaray'ı tam 15 top kaybına zorlarken, asistlerde ise 20-17'lik bir üstünlük elde etti. Galatasaray Odeabank'ta ise 13 sayı - 8 asist - 5 ribaunt ile karşılaşmayı tamamlayan Alex Renfroe ayakta kalan isim olurken, 12 sayıyla oynayan Richard Hendrix de çift hanelere ulaşan bir diğer isim oldu. 

17 yorum:

  1. Fenerbahçe bu sezon tam kendine gelemedi. Takım bir otursa çok sağlam işler yapacak.

    YanıtlaSil
  2. bir fenerbahçeli olarak galibiyet haberi almak çok iyi geldi umarım böyle devam ederler..

    YanıtlaSil
  3. basketbol da fenerbahçeli olarak hepsini tebrik ederim oyuncuların

    YanıtlaSil
  4. her kulvarda fenerbahçe kazanır bu değişmez bir kural oldu artık zaten futbol basket farketmez

    YanıtlaSil
  5. Fenerbahce basketboldaki basarisini keske futbolada yansitabilse uzun zamandir bekliyoruz

    YanıtlaSil
  6. Fenerbahçe Doğuş geçen sezon çok daha iyiydi, lig başlangıcı daha bakalım nasıl devam edecek.

    YanıtlaSil
  7. maç bayağı çekişmeli geçti zaten

    YanıtlaSil
  8. Galatasarayin fenerbahceye karsi pek basarisi olamiyor. Psikolojikte olabilir tabi budurum

    YanıtlaSil
  9. Sinanı fenerbahce formasıyla görünce içim burkuluyor

    YanıtlaSil
  10. Bu senede şampiyon Fenerbahçe!! umarım istediğimiz sonucu alırız.

    YanıtlaSil
  11. Bu sezon Tofaş çok iyi başlangıç yaptı böyle giderse şampiyon olur.

    YanıtlaSil
  12. fenerbahce bu basarısını neden futbolda gösteremiyor. eksiklikler neler bunların tespit edilmesi gerek. ancak basarı bu sekilde gelir

    YanıtlaSil
  13. Fenerbahçe'nin kazanması şaşırtmadı. Kadrodan kaybettikleri isimlere rağmen hala Galatasaray'dan bir gömlek üstteler.

    YanıtlaSil
  14. Fenerbahçe çok iyi oynuyor.

    YanıtlaSil
  15. bir fenerbahceli olarak takımımı tebrik ediyorum. ancak aynı basarıyı futbolda goremiyoruz onuda bekliyoruz

    YanıtlaSil
  16. fenerbahçe bu senede bıraktığı yerden devam ediyor buu galibiyet gayet normal

    YanıtlaSil
  17. Kadroda eskiye nazaran kayiplar yasansada gs karsisinda halen kazanmasini biliyoruz

    YanıtlaSil