2 Ekim 2017 Pazartesi

Kaf Kaf Şampiyonlar Ligi'nde

FIBA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Macaristan şampiyonu Alba Fehervar takımını Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda konuk eden Pınar Karşıyaka oldukça zorlandığı maçı 81-72 kazanarak grup aşamasına katılmaya hak kazandı. Macaristan'da rakibine 2 sayı farkla kaybeden Kaf Kaf zaman zaman skor üstünlüğünü kaybedip geriye düşse de, son dakikaları iyi oynayarak 9 sayılık bir galibiyetle tur atlayan taraf oldu. 

FIBA Champions League Pınar Karşıyaka - Alba Fehervar Jarrod Jones

Maça iki takım da savunmayı ikinci plana atarak başlarken, Pınar Karşıyaka savunmasının görece zayıf rakibine karşı bire bir kısa savunmasında çok zorlandığı, içeri kolayca penetre eden rakip kısaların ise pota altında hiçbir blok tehdidiyle karşılaşmadığını izledik. Karşıyaka'nın son yıllardaki mücadeleci savunmasına alışkın taraftarların da tepkisini çeken bu savunması ilk çeyrekte potasında 24 sayı görmesine neden olurken, maçın genelinde de savunmada henüz uyum sağlayamamış oldukları dikkat çekti. Kaf Kaf ilk yarıda hücumda çok da kötü bir performans göstermese de kendi potasında özellikle Hill ve Markovic'in bulduğu kolay sayılara engel olamayınca skor üstünlüğünü yakalayamadı ve devre 38-38 eşitlikle tamamlandı.


Pınar Karşıyaka'da pota altında Jones'un etkinliği yanında hücumda daha çok kişisel gayretler dikkat çekerken, kolay top kayıpları yanında bitirici noktadaki basit hatalar skorda öne geçilmesine engel oldu. Dışarıdan izlendiğinde top Berk'in elinde çok kalmadığı sürece mümkün olduğunca fazla pas yapmayı tercih eden yeşil kırmızılılar, bu paslaşmalar sonunda doğru şutu bulmakta zorlanınca, fazla pas yapmaktan bekledikleri verimin altında kaldılar. Maç sonundaki 20 asist her ne kadar sevindirici olsa da, zaman zaman hücumda çok basit hatalar da izlediğimizi söylemeliyim. Geçtiğimiz sezonlarda fazla süre bulamayan genç oyuncuların buldukları sürelerde yer yer kararsızlığa kapılıp yanlış tercihler yaptıkları gözlenirken, bu hatalar (hatadan öte yanlış tercih ya da telaşa kapılmak demek lazım belki de) ilk yarıda fena süre bulmayan Alp ve Egemen'in ikinci yarıdaki süre ve sorumluluklarının azalmasına neden oldu. Turun elden gidiyor olmasının da bu kararda rolü büyüktü tabi. İlk yarıya noktayı koymadan Egemen'in ilk yarıda yaptığı Alley-oop'un da altını çizelim. Maçta yayın olmaması büyük şanssızlıktı, zira salonda olmayanlar genç yıldızın bu alley-oop'unu ne yazık ki izleyemeyecekler.  

Soyunma odası dönüşü hem hücum hem de savunmada, sanki koçun talimatlarını yeni almamışcasına dağınık ve durgun başlayan Pınar Karşıyaka, Keller ve Markovic ile potasında gördüğü sayılara engel olamayınca kısa sürede molaya gitmek zorunda kaldı. Hem çeyrek başlarında hem de mola sonraları yeşil kırmızıların hücum setlerinde fazla bir varyasyon seyredemememizi Trifunovic'in henüz takımda yeterli uyumu sağlayamadığına bağlasak da, Pınar Karşıyaka hücumlarında Jarrod Jones'a aşırı bağımlılık ilerisi için tehlike sinyalleri verdi. Olympiacos kariyerli Waters'ın 10 sayı - 9 ribaunt - 5 asistlik performansına rağmen, oyunu yönlendirmede beklenen katkıyı verememesi, Kennedy'nin de 13 sayı - 8 ribaunt - 5 asistlik performansına rağmen çok dağınık gözükmesi Karşıyaka hücumunda soru işaretleri yarattı. Bu soru işaretlerini önümüzdeki maçlarda daha iyi değerlendirebileceğiz. Woods ise keskin şutör özelliğiyle hücumda tam bir görev adamı olsa da, üçlükleri dışında fazla bir katkısının olmaması ondan beklentilerin şutuyla sınırlı kalması gerektiğini gösterdi. Ondan skor dışında alınacak her katkı Kaf Kaf'ın hanesine ekstra olarak yazılacaktır.

Pınar Karşıyaka'ya turu getiren isim ise kuşkusuz istatistiklerin de gösterdiği üzere Jones'tu. Özellikle hücumun kilitlendiği dakikalarda oyunu sadece Jarrod Jones'un üzerine yıkan Kaf Kaf'ta ABD'li uzun 35 1/2 dakika sahada kalırken, 7/11 iki sayı, 2/5 üç sayı ile kaydettiği 27 sayı yanında, 11 ribaunt, 3 asist, 1 top çalma istatistikleri de yakalayarak Karşıyaka'nın en etkili ismi oldu. İlk maçta da 27 sayı kaydeden Jones böylece Kaf Kaf'ın ön eleme turundaki en değerli oyuncusu oldu. 30 dakika parkede kalan Erdi Gülaslan ise maskeyle oynamasına rağmen özellikle son çeyrekteki mücadelesiyle maçı ne kadar istediğini gösterdi ve 9 sayı - 3 ribaunt - 1 top çalmalık performansıyla bu mücadelesini taçlandırdı. 

Pınar Karşıyaka bu sonuçla FIBA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına katılırken, A Grubu'nda mücadele etmeye hak kazandı. Kaf Kaf A Grubu'nda AS Monaco (Fransa), Enisey Krasnoyarsk (Rusya), UCAM Murcia (İspanya), Hapoel Holon (İsrail), EWE Baskets Oldenburg (Almanya), Juventus Utena (Litvanya) ve Dinamo Sassari (İtalya) takımlarıyla mücadele edecek. Kaf Kaf ilk maçını deplasmanda Dinamo Sassari ile oynayacak. 

9 yorum:

  1. kaf kafımıza başarılar diliyorum şampiyonlar liginde umarım ayağına taş dğmez

    YanıtlaSil
  2. Pınarkarşıyaka az bir puan farkıyla maçı sonunda kaptı başarılar.

    YanıtlaSil
  3. Kaf kaf Alba Fehervar karşısında çok iyiydi ve eminim FIBA şampiyonlar liginde de çok iyi dereceler yapacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu savunmayla çok da parlak bir görüntü çizmediler aslına bakarsanız.

      Sil
  4. Jarrod Jones maçı tek başına aldı resmen. Karşıyaka savunmada iyi sinyaller vermedi

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle şampiyonlar liginde başarılar dilerim. Bakalım ilk maç 11 Ekim'de zor bir deplasman olacak.

    YanıtlaSil
  6. Umarım son derece başarılı bir maç olur gerçekten bekliyorum büyük bir umutla.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir haber bu gerçekten umarım başarılı olurlar.

    YanıtlaSil
  8. kafkaf başarılar dilerim.. izmir takımı sonuçta ve izmir'li olarak destekliyorum kafkafı..

    YanıtlaSil