29 Ocak 2017 Pazar

NBA maçı skoruyla kazanan Kaf Kaf oldu

Basketbol Süper Ligi'nde 16.haftanın merakla beklenen maçında deplasmanda Banvit'in konuğu olan Pınar Karşıyaka iki takımın da yüksek hücum yüzdesiyle oynadığı bir maç sonunda sahadan 104-109 galip ayrılarak 16. maçında 10. galibiyetini elde etti. Banvit ise son çeyrekte çift hanelerden geri dönmesine rağmen son dakikalarda Summers'ı durdurmakta zorluk çekince bu sezonki 5. yenilgisini aldı. 40 dakikada basketbolseverlere NBA maçı skoru izleten iki takımın mücadelesi hızlı bir basketbola sahne olurken, savunma sertliği ikinci planda kalmasına rağmen hakem üçlüsünün maça gereğinden fazla müdahalesi zaman zaman maçın önüne geçerek kaliteyi düşüren bir unsur oldu. 


İlk devreye Banvit Chappell - Theodore, Pınar Karşıyaka ise Owens - Brown ikililerinin sayıları ve yüksek hücum yüzdeleri ile başladılar. İlk çeyreğin son iki dakikasına girerken iki takımın da ikilik ve üçlük yüzdeleri serbest atış yüzdelerinden iyi olmakla birlikte, çeyreğin sonuna gelindiğinde de bu yüksek saha içi isabet yüzdesinin de etkisiyle 29-28 gibi 10 dakikalık bir çeyrek için oldukça iddialı bir skora ulaşıldı. İkinci çeyrekte Petway'in oyunda olması Karşıyaka pota altını biraz zayıflatırken, Owens'ın rotasyonda kenarda kalması Vidmar'ın pota altından sayılar bulmasına neden oldu. Kenardan gelen Furkan'ın da katkılarıyla ilk beş dakikayı 42-36 önde geçen Banvit, Muhammed'in inisiyatif alıp sergilediği ekstra performansa engel olamayınca Karşıyaka maça tekrar ortak oldu. İlk devre 51-48 Banvit üstünlüğüyle sona ererken, ribauntlarda 19-13, asistte 13-9, top çalmada 4-2, blokta ise 2-0 Banvit üstünlüğü olduğu bir devrede farkın sadece 3 olması, Summers'ın 2 sayıda kaldığı bir ilk yarı sonrası soyunma odasına giderken Pınar Karşıyaka için oldukça olumluydu. 


İkinci yarıya Karşıyaka savunma konsantrasyonunu bir kademe yükselterek başladı. Hücumda da etkili olan Kaf Kaf 2.5 dakikada 0-9'luk bir seri yakalayıp öne geçti. Bu seride Ponitka'nın Vidmar'ı poster yaptığı smacı bir kenara not edelim. Bu çeyrekte Pınar Karşıyaka Brown'un arka arkaya 3 sayılık isabetlerle farkı açarken, çeyreğin ilk 4.5 dakikası geride kaldığında sadece Theodore ile ayakta kalabilen Banvit karşısında 55-67'lik skoru yakaladı. Mola sonrası Orelik'le canlanan Banvit başarılı forvetin 3 üçlük isabeti ve 13 sayısıyla farkı kapatmaya çalışırken, Muhammed'in penetreleri ve Soner'den gelen ekstra üçlük çeyrek sonuna gelindiğinde Kaf Kaf'ın 10 sayılık farkı korumasını sağladı: 72-82. Yeşil kırmızılılar bu çeyrekte 34 sayı kaydederken, kısa süre sertleştirdikleri savunma ile çift haneli farkı elde ettiler. 

Final periyoduna hızlı başlayan taraf Banvit olurken, bu çeyrekte hakemlerin oyuna gereğinden fazla müdahale etmesi ve iki takım lehine ve aleyhine çaldıkları düdükler maçın gerilmesine, sonrasında da teknik faul ve anonslara neden oldu. Maçın sık sık durmasına rağmen iki takımın da hücumdaki ivmesi kesilmezken, Orelik ve Furkan'dan gelen dış şutlara pota altında Vidmar'ın etkinliğinin eklenmesi, son olarak da Karşıyaka benchine çalınan teknik faul sonrası bitime 4 dakika kala Banvit 92-92'lik eşitliği yakaladı. Gerginliğin arttığı dakikalarda serbest atış çizgisinden Vidmar ve Orelik'in sayılarıyla Banvit 95-93 öne geçse de, DaJuan Summers'ın devreye girmesi maçın gidişatını tekrar Karşıyaka lehine çevirdi. Owens ve Petway'in 5 faul alması sonrası 5 numaraya geçen ve önce bir üçlük, ardından da Vidmar'ı poster eden bir smaçla Karşıyaka'yı öne geçiren Summers ard arda 3 üçlük ve 11 sayıyla bitime 2 dakika kala skoru Karşıyaka lehine 96-104'a getirdi. Bu noktada Petway'in bir kez daha attığı sayıdan daha fazla sayıda faulle maçı tamamladığı dip notunu yazmadan geçmeyelim. Ayrıca Markovic'in Egemen'e güvenmeyip 4 kısaya dönme tercihine maç sırasında olumsuz yaklaşsam da, 4 kısalı sistemde Summers'ın performansı Karşıyaka'nın maçı kazanmasındaki en önemli etkenlerdendi. Kalan sürede Brown ve Theodore'un karşılıklı sayıları gelirken sahadan 104-109 galip ayrılan Karşıyaka ligin ilk devresinde kendi sahasında aldığı yenilginin rövanşını almış oldu. 

Pınar Karşıyaka'da 5/8 üç sayı isabetiyle 29 sayı - 6 asist yapan J'covan Brown maçın adamı olurken, Dajuan Summers çoğu kritik son çeyrekte 3/5 üç sayı isabetiyle 17 sayı - 8 ribaunt, Mateusz Ponitka 16 sayı - 3 ribaunt, Josh Owens 16 sayı - 5 ribaunt, Michael Green 12 sayı - 11 asist - 2 top çalma ve Muhammed Baygül de 2/3 üç sayı isabetiyle 10 sayı kaydederek galibiyette pay sahibi oldular. Banvit'te ise Gediminas Orelik 7/12 üç sayı isabetiyle 29 sayı - 8 ribauntla en skorer isim olurken, Jordan Theodore 24 sayı - 12 asist, Jeremy Chappell 15 sayı, Furkan Korkmaz ise 11 sayı - 4 ribaunt - 3 asist - 2 top çalma ile yenilgiye engel olamadılar. 

5 yorum:

  1. Hakemlerin yönetimi korkunçtu bu kdar maçın önüne geçen hakeme hiç rastlamamıştım ki kara âli acar da iki anons yaptırabilmeyi başarmaları ayrıca trajikomikti

    YanıtlaSil
  2. Özellikle böyle hızlı ve tempolu bir maçta bu şekilde maçın önüne geçmeleri yakışmadı. Hatayı başka bir hatayla telafi etmeye çalışmaları da cabası. İki takım da memnun değildir genel yönetimden muhtemelen.

    YanıtlaSil
  3. Vidmar'ın aynı maçta iki kez poster olarak tarihe geçtiği maç olarak akıllarda kalacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Unutulmayacak bir maç oldu

    YanıtlaSil