29 Ocak 2017 Pazar

Okben Ulubay için Yeni Durak Darüşşafaka Doğuş


Sezon başından bu yana Yeşil Giresun Belediye’de gösterdiği performansla birçok kulübün radarında yer alan Okben Ulubay Metin Türen karşılığında Darüşşafaka Doğuş’a transfer oldu. Bu sezon ligimizde moda olan takas furyasına bir yenisi daha eklenmiş olurken en azından kağıt üzerinde bu takastan Darüşşafaka’nın karlı çıktığını söylemek şimdilik yerinde olur.

Okben alt yaş kategorilerinde milli formayı yüzlerce kez terletmiş ve potansiyeliyle ülke basketbolunun geleceği olarak gösterilen bir oyuncu. Nitekim 2 sezon önce İvkovic’in Anadolu Efes’in başına geçmesinin ardından A takım seviyesine yükselmiş ve takımın onunla aynı jenerasyondan olan Cedi Osman, Emircan Koşut ve bir üst jenerasyonun üyesi Furkan Korkmaz gibi parlatmak istediği oyuncuların başında geliyordu. İvkovic dönemi boyunca bu oyuncular euroleague ve ligde oynama şansı yakalarken maalesef alınan kötü sonuçlar ve beklenen f4 başarısının bir türlü elde edilememesinin faturası koç İvkovic’e kesildi ve kadroda yapılan gençleşme hamlesi Cedi Osman dışında bir sonuca ulaşamadan yarım bırakılmış oldu.


Okben İvkovic’in ilk yılında euroleague ve lig maçlarında 12 kişilik rotasyonun bir parçası olsa da ikinci yıl daha çok Pertevniyal’in kadrosunda oynama şansı bulabildi. Bu sezon başında ligimize genç oyunculardan kurulu bir kadroyla yeni bir soluk getirmek isteyen Yeşil Giresun Belediye’ye transfer olan Okben hem saha görüşü hem de skor katkısıyla takımın en istikrarlı Türk oyuncusu oldu. Hal böyle olunca genç oyuncunun performansı birçok büyük takımın dikkatini çekti. Bundan 1-2 hafta önce Galatasaray Odeabank’ın Okben ile ilgilendiği haberleri basında sıkça çıkmaya başladı ama hızlı davranan taraf Daçka oldu ve Okben’i kadrosuna katmış oldu.

Okben için bundan sonra zorlu bir süreç başlamış oluyor. Daçka ligin rotasyon olarak en kabarık takımı. Öyle ki; Ender Arslan Oğuz Savaş bu sebeple maç kadrosuna bile giremiyor. Okben gibi yeteneklerini geliştirmek ve potansiyelini sahaya yansıtabilmek için süre almak zorunda olan bir oyuncu için Daçka doğru tercih mi sorusu ister istemez gündeme geliyor. Darüşşafaka Doğuş açısından bakıldığında ligin parlayan gencini takıma kazandırmak her ne kadar başarı gibi gözükse de Okben’in bu rotasyonda süre alabilmesi mevcut şartlarda oldukça zor gözüküyor. Hem Okben hem de Darüşşafaka Doğuş için bu yılı Yeşil Giresun Belediye’de geçirmesi daha akıllıca olurdu diye düşünmeden edemiyorum.  Umarım Darüşşafaka Doğuş kariyer planlamasında Okben için doğru bir tercih olur.


Okben için oyununun gelişmeye en muhtaç yönü atletizm kısmı. Yoksa saha görüşü, pas yeteneği ve oyun zekası gayet oturmuş durumda. Son olarak yeni takımda rotasyona girmek istiyorsa mutlaka işin emek ve mücadele kısmında daha çok çaba sarf etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ümit ederim ki Daçka formasını gerçekten terletir ve rotasyonda kendine yer edinir. Ama işinin zor olduğunu da belirtmekte fayda var. 

0 comments:

Yorum Gönder