7 Ocak 2017 Cumartesi

Brose Bamberg'in muhteşem dönüşü

Turkish Airlines Euroleague'de sezon kabus gibi başlamıştı Brose Bamberg için. İlk on maç sonrası alınan sekiz yenilgi onları ligin dibine yerleştirmişti. Yalnız alınan sekiz yenilgiden beşinin son saniye hücum ya da savunmalarıyla kaybedilmiş olması dikkat çekiyordu. Hatta "Son saniyelerin kaybedeni" başlığı altında konu etmiştim bu durumu. Ligin dibindeki takımın, maçların çoğunu son hücumlarda kaybetmesi onların her an çıkışa geçebilecek kapasitede olduğunu gösteriyordu. Ve Brose Bamberg beklenen o çıkışı yaptı...


İlk on maçta sadece iki galibiyet alabilen (ki bunlar da Unics Kazan ve Armani Milano karşısındaydı) Brose Bamberg 11.maçında deplasmanda Maccabi'yi 85-70 yenerek bu kötü gidişatı durdurmuştu. Sonrasında sırasıyla Anadolu Efes, Real Madrid, Olympiacos, Galatasaray ve son olarak da dün Barcelona ile karşılaşan Brose Bamberg, bu altı maçta sadece Real Madrid'e yenilerek 16 maç sonunda galibiyet sayısını 7'ye yükseltti. Perşembe akşamı kendi sahasında Barcelona'yı 85-65 ile adeta bozguna uğratan ve ilk sekiz çıtası olan sekiz galibiyetten sadece 1 galibiyet uzakta olan Alman ekibi böylece Play-Off'a çıkma yolunda da umutlanarak, "erken havlu attı" diyenlere tokat gibi bir cevap vermiş oldu. 


Zisis, Strelnieks, Causeur, Radosevic, Miller, Theis, Melli'den oluşan ana rotasyonundaki her isimden sorumlulukları doğrultusunda katkı alan bir sistem kuran Andrea Trinchieri ve talebeleri tam anlamıyla bir yıldızları olmaksızın, müthiş bir disiplinle galibiyetleri almaya devam ederken, her maç farklı oyuncuların sorumluluğu alıp takımı sürüklemeleri rakipler için de tehdit olabilecek isimlerin sayısını ve onları savunmayı güçleştiriyor. Takımın en skorer isimleri Miller ve Melli olsa da, Causeur, Theis, Strelnieks, Zisis gibi isimler her an maç çevirebilecek kapasiteye sahipler. Brose 12 ocakta Unics Kazan karşısında deplasmanda çıkışını sürdürmeye çalışacak. Alınacak bir galibiyet onları Play-Off potasını içine bile sokabilir. Sonrasında da o sınırın üstünde kalmak gibi zorlu bir çabaya girecekler. Ben onları Play-Off'un kuvvetli bir adayı görüyorum; bakalım zaman ne gösterecek. 

0 comments:

Yorum Gönder