21 Ocak 2017 Cumartesi

Kaf Kaf Bursa'dan galibiyetle döndü

OBasketbol Süper Ligi'nde 15.hafta Bursa'da Tofaş - Pınar Karşıyaka maçıyla başladı. Tofaş için Play-Off yarışında kazanılması gereken bir maç, Pınar Karşıyaka için ise Play-Off'a iyi bir sıradan girme adına kaybedilmemesi gereken bir maç niteliği taşıyan günün önemli maçında sahadan 86-80 üstün ayrılan Pınar Karşıyaka sezonun ilk yarısını 9 galibiyetle tamamlarken, ev sahibi Tofaş 15 maçta 6 galibiyette kaldı. 


İlk çeyreği 17-12 önde tamamlayan Pınar Karşıyaka'da dikkati çeken isim kenardan gelerek önemli katkı yapan Egemen Güven oldu. Yeşil kırmızılılar 10-4 gerideyken 2 faule ulaşan Owens yerine oyuna giren Egemen, hücum ve savunmadaki katkılarıyla 3 dakikada yakalanan 11-0'lık Karşıyaka serisinde önemli rol oynarken, Egemen ile birlikte Ponitka'nın yerine oyuna giren Muhammed Baygül de 5 sayılık katkısıyla Karşıyaka hücumlarına canlılık getirdi. İlk çeyrekte iki takımın da fazla top kaybı yapması ve düşük şut yüzdesi sahadaki basketbolun kalitesini düşürürken, Karşıyaka'da Muhammed ve Owens iki faule ulaştılar. 

İkinci çeyreğe Brown'un 6 sayısıyla başlayan Pınar Karşıyaka 1.5 dakika içinde çift haneli farka ulaştı: 13-23. Fakat ikinci çeyrekte oyuna dahil olan Petway'in 2 dakika içinde aldığı 3 faul ile takım faul hakkı dolan Pınar Karşıyaka, potasında da Crocker ve Ivanov ile iki üçlük bulunca Tofaş tekrar maça ortak oldu. Bu dakikalarda Kaf Kaf Ponitka'yla maçı koparmaya çalışırken, Kaya ve Copeland'ın sayıları Tofaş'ın maçta kalmasını sağladı. Devrenin son iki dakikası karşılıklı basketlerle geçerken, soyunma odasına Pınar Karşıyaka 37-35'lik üstünlükle gitti. 

İlk devrede Christopher Copeland 10 sayı ile en skorer isim olurken, Kaya da yine Tofaş adına aldığı 8 ribaunt ile pota altında etkili oldu. Asistlerde ise Tofaş'tan Barış ve Karşıyaka'dan Brown'un 5'er asisti dikkat çekti. Ev sahibi ekip özellikle ikinci çeyrekte Pınar Karşıyaka'nın erken dört faul almasını topu altına fazla indiremeyerek yeterince cezalandıramazken, Pınar Karşıyaka'da da 0/4 üç sayı denemesiyle oynayan Summers uygun fırsatlara rağmen farkın oluşmasının önüne geçti. İlk çeyrekte yaptığı top kayıpları sonrası takımın bir miktar hızını kesen Ponitka, bu performansını sonradan çaldığı 3 topla pozitife çevirirken, yeşil kırmızılılar takım halinde de 7-1'lik bir top çalma üstünlüğü sağladılar. 

Üçüncü çeyreğe top kayıpları ile başlayan Tofaş'a karşı Owens ve Ponitka'dan gelen sayılar Karşıyaka'yı öne taşısa da, Owens'ın kısa sürede 4. faulüne ulaşması yeşil kırmızılılar için olumsuz bir gelişme oldu. İlk beş dakika 50-46 Karşıyaka üstünlüğüyle geçerken, Summers'ın maçtaki ilk üç sayı isabeti ve sonrasında Ponitka'nın gayretleriyle gelen ikinci hücum şansı sonrası Egemen'den gelen pota altı basketi Karşıyaka'nın bir adım daha öne sıçramasını sağladı. Bu çeyrekte de yeşil kırmızılıların faul hakkının erken dolması Karşıyaka savunmasının yumuşamasına neden olurken, uzunların faul problemine çözüm olarak başlayan alan savunmasına karşı Meija'dan gelen dış şutlar Tofaş'ın son 10 dakikaya girerken bir kez daha maça ortak olmasını sağladı:59-64. Bu çeyrekte Tofaş'ta Copeland ve Meija skor, Kaya da ilerleyen yaşına rağmen takıma getirdiği canlılıkla dikkat çekerken, Pınar Karşıyaka'da da durdunluğunu üzerinden atan Summers'ın yanında Brown ve Egemen de skorer yönleriyle takımlarının üstünlüğünü korumasında etkili oldular. 

Final periyodunun başında Ponitka'nın çaldığı iki top Tofaş'ın periyoda iyi bir başlangıç yapmasına engel olurken, beraberinde Summers'tan gelen sayılar iki dakika içinde farkı 10 sayıya çıkardı: 61-71. Orhun Ene molası sonrasında da farkı açmaya devam edip skoru 63-77'ye getiren Karşıyaka maçtaki en yüksek farkı elde etse de, Barış ve Ivanov'un sayılarıyla gelen 8-0'lık Tofaş serisi sonrasında ev sahibi ekip oyuna üçüncü kez ortak oldu. Bu dakikalarda 4 faullü Owens'ın oyunda olması Karşıyaka'nın savunma sertliğini yumuşatırken, alan savunmasına hücum yapmakta zorluk çeken Kaf Kaf yaklaşık 5 dakika boyunca rakip çembere isabet sağlayamadı. Bitime 1:45 kala Summers'ın 24 saniye bitimiyle birlikte kaydettiği üçlük Tofaş'ın direncini kırıp farkı tekrar çift hanelere çıkarırken, son dakika içinde farkın bir kez daha kapanmasına izin vermeyen Pınar Karşıyaka sahadan 86-80 galip ayrıldı. 

Pınar Karşıyaka'da Dajuan Summers kötü başladığı maçın ikinci yarısında alev alarak karşılaşmayı 26 sayı - 12 ribaunt ile tamamlarken, J'covan Brown 14 sayı - 8 asist, Michael Green 12 sayı - 3 asist, Mateusz Ponitka 11 sayı - 5 ribaunt - 6 top çalma ve Egemen Güven de 10 sayı - 5 ribaunt - 1 blok ile galibiyette önemli rol oynadılar. Tofaş'ta ise Kaloyan Ivanov 16 sayı, Barış Ermiş 15 sayı - 7 asist, Kaya Peker 7 sayı - 9 ribaunt - 4 asist ve Christopher Copeland da 14 sayı ile yenilgiye engel olamadılar. Takım halinde ise Pınar Karşıyaka'nın ribauntlardaki 36-25 ve top çalmalardaki 11-3'lük üstünlüğü galibiyetin anahtarlarında oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder