25 Ocak 2017 Çarşamba

2017 Model Fenerbahçe’nin Euroleague Performansı




Geçtiğimiz yıl son topta kaçan euroleague şampiyonluğu sonrası bu yıla kadroyu büyük ölçüde koruyarak giren Fenerbahçe sezona gayet sağlam bir başlangıç yapsa da; değişen format ve başta Datome olmak üzere Bobby Dixon ve Pero Antic’ten yeterli verimi alamayıp üzerine Bogdanovic’in uzun soluklu sakatlığı da eklenince oldukça dar bir rotasyonla zorlu fikstürde özellikle deplasman maçlarında son derece zorlandı. Yine de daralan rotasyon ve bu sene değişen formatla beraber yorucu fikstür düşünüldüğünde oynanan 10 deplasman maçında elde edilen 5 galibiyet son derece değerli gözüküyor. Ama Fenerbahçe için hedefin euroleague şampiyonluğu olduğu düşünüldüğünde takımın mutlaka deplasmanlarda daha özgüvenli oynaması şart gözüküyor. Zaten normal sezonda amaç ligi ilk dört içinde bitirip playoff turu öncesi saha avantajını cebe koymak olacaktır.  


Bu sezon takımda geçtiğimiz sezona göre öne çıkan oyuncuların başında Kostas Sloukas geliyor. Geçen sezon Dixon’ın gölgesinde kalan performansı ve yaşadığı sakatlıklar yüzünden bir türlü takıma yeterli sayı ve asist katkısını sağlayamadığı düşünüldüğünde bu yıl normal sezonun geride kalan haftalarında takımın hem asist hem de sayı lideri konumunda oluşu durumu gayet iyi özetliyor.


Yeni transferlere bakacak olursak sezona oldukça formsuz başlayan James Nunnally zamanla Obradovic’in oyun sistemine adapte olmaya başladı ve özellikle Real Madrid maçında ortaya koyduğu performansla neden Fenerbahçe tarafından tercih edildiğini kanıtlamış oldu. Bir diğer transfer Ahmet Düverioğlu ise özellikle Ekpe Udoh’un yokluğundaki son 2 maçta oyunun her iki tarafında da ortaya koyduğu performansla güven tazeledi. Son transfer Anthony Bennett’ın performansı için yorumda bulunmanın henüz erken olduğunu düşünüyorum. NBA draftinde birinci sıradan seçilmiş bir oyuncu her zaman sağlam bir potansiyel barındırır; lakin geride bıraktığı NBA kariyerinde Bennett oynadığı takımlarda kendine tanınan fırsatı hiç değerlendiremedi desem yeridir. Zaten henüz 24 yaşında Avrupa’nın yolunu tutması bunun en açık kanıtı. Ama Fenerbahçe’nin düzenine uyum sağlayabilirse özellikle yüzü dönük potaya hücumları ve dış şut tehdidiyle beraber dört numaralı pozisyonda hem rotasyona derinlik kazandırır hem de Vesely ve Udoh ikilisine hücumda alan açmış olur.

1 yorum:

  1. Uzun süre sonra seni aramızda görmek güzel Dağhan. Hoşgeldin tekrar ;-)

    YanıtlaSil