8 Ocak 2017 Pazar

Sinan Güler yine büyük oynadı

Yazıma başlamadan belirtmek isterim ki, bu satırlar Anadolu Efes - Galatasaray Odeabank karşılaşmasının devre arasında yazılmıştır. Maça 10-0'lık bir seriyle başlayan Anadolu Efes'in maçı ilk yarıdan koparacağını düşünmeye başladığımız sırada kimilerince Anadolu Efes'in kontak kapatması, kimilerince ise Galatasaray'ın pes etmeyip mücadeleyi bırakmaması sonrası 28-40 sarı kırmızılılar lehine tamamlanan devre arasında yazıldı bu yazı. Muhtemelen yayımladığında maçın ikinci devresinin ortaları olacak, skor gelişi ne olur bilmiyorum ama yazılanlar maç sonucundan tamamen bağımsız olacak. 


Ne mi yazacağım? Sinan Güler'i yazacağım. Henüz maç başında takımı adına skor 0-10 olmuş ve kafalar öne düşmüşken, ilk 5 sayıyı kaydeden, Pleiss'in basketi öncesi topu kapan, Fitipaldo'nun turnikesi öncesi hücum ribaundu ile ikinci hücum şansını yakalayan Sinan Güler'den. Çok değerli bir ilk yarı oynadı Sinan. Bu işler şüphesiz tek başına olmaz. Fitipaldo ve Pleiss'in de ilk yarı performanslarını takdir etmek gerekir; fakat az önce de belirttiğim gibi rakibine 10 sayılık bir seri veren ve moralman çöken Galatasaray'ı hayata döndüren sayıların tamamında pay sahibi olan Sinan, bugün Galatasaray maçı kazanacak olursa bana göre bunda en büyük pay sahibi olacak. Her ne kadar yayıncı kuruluş sadece Pleiss ve Fitipaldo'dan bahsetse de, bu ikilinin performanslarını yükselten isimi ön plana çıkarmadan duramazdım. 

33 yaşındaki Sinan ilk yarıda 20 dakikanın tamamında sahada kalarak devreyi 4/6 saha içi isabeti ile 10 sayı - 6 ribaunt ve 3 top çalma ile tamamladı. Pleiss (10 sayı - 7 ribaunt) ve Fitipaldo (9 sayı - 3 asist) ile birlikte Galatasaray'ın skor üstünlüğünün mimarları oldular. Sinan yaşına bakmadan, kariyerinin son seneleri olduğuna aldırmadan her geçen gün basketbolunu bir kademe daha üste taşımaya devam ediyor. Biz de zevkle izliyoruz. İkinci yarıda başarılar kaptan. 

1 yorum: