25 Mart 2018 Pazar

Mert Konuk'tan muhteşem triple-double

Basketbol Gençler Ligi geleceğin yıldızlarının muhteşem performanslarına sahne olmaya devam ediyor. Bu haftanın şapka çıkarılacak performansı Tofaş'ın deplasmanda Bahçeşehir Koleji'ni 92-76 yendiği maçta Mert Konuk'tan geldi. Mert Konuk 32 dakika sahada kaldığı maçta 18 sayı - 10 ribaunt - 15 asistlik performansıyla triple-double yaparak haftanın en dikkat çekici performansına imza atmış oldu. 28 sayı - 8 ribaunt ile oynayan Çağatay Afşar ile birlikte Tofaş'ı galibiyete taşıyan isimlerden biri olan Mert böylece bu sezon ligdeki yükselen performansını güzel bir başarıyla daha taçlandırmış oldu. 

Mert Konuk - Tofaş

Bu sezon Basketbol Gençler Ligi'nde 18 maçta 16.9 sayı - 4.2 ribaunt - 6.3 asist ortalamaları ve %40.9 (45/110) üç sayı yüzdesiyle mücadele eden Mert Konuk daha önce de iki kez triple-double'ın kıyısından dönmüştü. TED Ankara Kolejliler'e karşı 23 sayı - 8 ribaunt - 10 asist, Darüşşafaka'ya karşı da 13 sayı - 8 ribaunt - 10 asist ile mücadele eden Mert, bugün ise Bahçeşehir Koleji karşısında 3/3 üç sayı isabetiyle 18 sayı - 10 ribaunt ve 15 asist ile şeytanın bacağını kırdı ve ilk triple-double'ına imza attı. 

4 yorum:

  1. bizim genclerdeki en buyuk eksik herzaman diyorum devamsızlık. sğreklilik olmuyor malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamlılıktan bahsetmek için daha çok erken; ama şımarmadan çalışmaya devam etmesi önemli tabi. Babası gibi çok çalışıp istikrarını korursa, milli takımın değişmezi olacağından şüphe yok.

      Sil
  2. bu şekilde 1 sezon oynasa efsane olur ama devamlılık sıkıntılı bir konu bizde evet.

    YanıtlaSil
  3. Devamı bilmem ama bu çocuğu canlı izleme fırsatı yakaladım. Gerek oyun performansı gerek saha içi tutumu olsun ışığı parlak bir genç. Disiplini elden bırakmaması lazım. İleride güzel yerlere gelebileceğinden eminim.

    YanıtlaSil