20 Mart 2018 Salı

Aleksandar Nikolić Hall (Pionir Arena)

Eski adıyla Pionir Arena, şimdiki adıyla ise Aleksandar Nikolić Hall Partizan ve Kızılyıldız'ın maçlarını oynadığı, Belgrad'ın önemli iki spor salonundan biridir. 1973'te inşa edilip Eurobasket 1975 finallerine ev sahipliği yapmış olan salona, 2016'da Ivkovic, Tanjevic, Obradovic gibi coach'ların öğretmeni Aleksandar Nikolic'in ismi verildi. 2004'te Belgrade (Kombank) Arena'nın inşa edilmesine kadar Yugoslavya'daki birçok organizasyonun ev sahipliğini yapan Pionir Arena, o zamandan bu yana da Kombank Arena ile birlikte Belgrad'taki iki önemli salondan biri oldu.

Aleksandar Nikolić Hall (Pionir Arena)

2016'da Yugoslav eski basketbolcu ve efsane coach Aleksandar Nikolic'in adını alan bu spor kompleksi basketbol maçları yanında her türlü salon sporu ve konserlere ev sahipliği yapmış ve yapmaktadır. Yugoslavya'nın şampiyonluğu ile sonuçlanan Eurobasket 1975 finalleri yanında, Maccabi Tel Aviv'in Varese'yi yenerek ilk şampiyonluğunu kazandığı 1977 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finali (şimdiki Euroleague), 1998 Euro Cup finali (Zalgiris Kaunas - Stefanel Milano), 2011 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası ve Eurobasket 2005 grup maçlarının da oynandığı salon olan bu önemli spor mabedi halen Partizan ve Kızılyıldız'ın sezon içindeki maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.


Aleksandar Nikolić Hall (Pionir Arena)

Ulaşım:

Hali hazırda 5800 seyirci kapasiteli olan ve 2019'da yeni bir genişleme projesi sonunda 9200 seyirci kapasitesine ulaşacak olan  Aleksandar Nikolić Hall'a birkaç ulaşım yolu (tramvay & otobüs) olmakla birlikte Nikola Tesla Havaalanı'ndan gideceklere minimum aktarma ile yapacağımız öneri otobüs & tramvay aktarması olacaktır. Havaalanından Belgrad merkezine giden A1 otobüsüyle Trg Slavija /Kralja Milutina durağına kadar yaklaşık 15-20 dakikalık bir yolculuk sonrası, bu durağa çok yakın olan tramvay durağına kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Yaklaşık 10 dakikalık bir tramvay yolculuğu da bizi Aleksandar Nikolić Hall'a en yakın olan Novo Groblje durağına getiriyor. Kalanı ise kısa bir yürüyüş ve sonrasında heyecanlı bir basketbol maçı...

Aleksandar Nikolić Hall (Pionir Arena)

Adres: ALEKSANDAR NIKOLIC HALL, Carlija Caplina 39, Belgrade 11000, Serbia
Telefon: +381 11 2766566 / +381 11 3690 395 (bilet için)

2 yorum:

  1. baya güzel ve canlı. bir gün orada bulunmayı isterim

    YanıtlaSil
  2. geçen maçta orada bulunma keyfine erişmiştim. oldukça renkli taraftarlar var.

    YanıtlaSil