25 Mart 2018 Pazar

Cimbom ve Mahmuti Play-Off aşkıyla

Galatasaray Odeabank Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk ettiği Trabzonspor'u 84-78 mağlup ederek Play-Off yarışında önemli bir galibiyet elde etti. Maça çıkarken 21 maçta 8 galibiyeti bulunan rakibine son çeyreğe kadar üstünlüğünü kabul ettiremeyen, hatta bordo mavililerin istediği tempoda oynamasına engel olamayan Cimbom, final periyodunda Renfroe ve Summers'ın sayılarıyla skorda öne geçip bu sezonki 10. galibiyetini elde ederek ligi ilk sekiz içinde tamamlama yolunda büyük avantaj elde etti. Oktay Mahmuti'nin gelişinden sonra mücadele gücü bir nebze de olsa artan Galatasaray Odeabank bu galibiyetle serisini de 3 maça çıkardı. 

Adas Juskecivius | Galatasaray Odeabank - Trabzonspor

İki takımın da hem savunmayı ikinci plana attıkları hem de hücumda çok hata yaptıkları maçın ilk yarısı Trabzonspor'un sevdiği bir tempoda geçerken bordo mavililer soyunma odasına 45-44 önde gitti. Brady Heslip'in yüzdeli oyununu yanına Green ve Vasiliauskas'ın skora katkıları ve Obekpa'nın pota altındaki caydırıcılığı ile son 10 dakikaya da 60-59 önde giren Trabzonspor, son çeyrekte oyunun temposunu belirlemeyi ve direksiyonu Galatasaray'a bırakınca skor üstünlüğü sarı kırmızılılara geçti. Renfroe ve Summers'ın sayılarıyla öne geçen Galatasaray, Ozan Bulkaz'ın takıma müdahalelerde geç kalması sonrası Trabzonspor'un oyunu tekrar dengeye getirmesine izin vermedi ve sahadan 84-78 galip ayrılarak 22.maçında 10. galibiyetini elde etti. 

Oktay Mahmuti - Galatasaray Odeabank

Bu galibiyetle galibiyet serisini üç maça çıkaran Galatasaray Odeabank, kötü başlayan ve ilk sekizin oldukça uzağında kalının bir sezon başı ardından 22. hafta itibariyle Play-Off yarışında Eskişehir Basket'i yakaladı. Eskişehir ekibinin bugünkü Fenerbahçe maçı öncesi son 8 maçını kaybetmesiyle birlikte Play-Off resmi dışında kalma tehlikesi yaşaması ve maçlara bu psikolojiyle çıkması da Galatasaray için bu anlamda bir avantaj olurken, önümüzdeki 8 haftadaki zorlu fikstüründe (8 maçın dördü Tofaş, Beşiktaş SJ, Anadolu Efes ve Banvit ile olacak) sahaya yansıtacağı performans Galatasaray'ın Play-Off yolundaki kaderini belirleyecek. 10 galibiyetli Galatasaray Odeabank, Eskişehir Basket'le aynı galibiyet sayısına sahipken, İstanbul BBSK'nün 9, Pınar Karşıyaka ve Trabzonspor Basket'in ise 8 galibiyetleri bulunuyor. 

2 yorum:

  1. iki tarafında savunmayı geri planda tutması hucum zenginliyi olusturdu bence

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray son zamanlarda oldukça iyi gidiyor basketbol konusunda. Çok stratejik bir maçtı. Hiçbir oyuncu amatörce davranışlarda bulunmadı. İzlerken büyük keyif almıştım.

    YanıtlaSil