17 Mart 2018 Cumartesi

Barcelona Pesic'le birlikte hayat buldu

Sezona istediği başlangıcı yapamayan ve Turkish Airlines Euroleague'te Play-Off ümidini henüz sezonun ortasında kaybeden; bu sonuçlar sonrası Sito Alonso'nun görevine son verip baş antrenörlük görevine Stevislav Pesic'i getiren FC Barcelona Lassa, kötü başlayan sezon ardından yakaladığı seriyle taraftarıyla tekrar barışma yönünde ilerliyor. Euroleague'te son iki maçını farklı kazanan, Copa del Rey'de Real Madrid'i yenerek kupayı müzesine götüren, ACB'de ise son 3 maçından galip ayrılan Barcelona 9 marttan beri oynadığı son üç karşılaşmada ise rakiplerine en az 22 fark attı. 

Stevislav Pesic - Barcelona Lassa

2003'te Barcelona'nın THY Euroleague şampiyonluğunu kazandığı sezon da takımın başında olan Pesic'in Sito Alonso yerine göreve gelmesi sonrası sadece Turkish Airlines Euroleague'te Real Madrid ve Zalgiris Kaunas maçlarını kaybeden Barcelona Lassa, kalan iki maçında Kızılyıldız'ı 88-54 ve Pire deplasmanında Olympiacos'u 90-63 mağlup etti. Copa del Rey'de Baskonia'yı 94-90, Herbalife Gran Canaria'yı 87-74 yenerek finale yükselen Katalan ekibi finalde de Real Madrid'i 92-90 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. ACB'de ise Bilbao Basket'i 90-58, UCAM Murcia'yı 61-55 yenen Barcelona son olarak da El Clasico'da Real Madrid'i bir kez daha 94-72 mağlup ederek taraftarıyla barışma yolunda önemli bir adım attı. 


Thomas Heurtel - Barcelona Lassa

Stevislav Pesic yönetiminde 10 maçta 8 galibiyet alan ve bu maçların 4'ünde rakiplerine 20 üzeri fark atan (bu rakiplerin Kızılyıldız, Olympiacos, Real Madrid ve Bailbao olduğunu da hatırlatalım) Barcelona Lassa, Thomas Heurtel'in Eurohoops'a yaptığı röportajda belirttiği gibi Pesic'le daha erken çalışmaya başlasa belki de Avrupa defterini henüz kapatmamış olacaktı. ACB'de ise hala 2. sıradaki yerini koruyan Barca, Play-Off'lar öncesinde ise lig şampiyonluğu için oldukça ümitlenmiş durumda. Bu sezon İspanya Play-Off'larında çekişmeli bir El Clasico izleme olasılığımız her geçen gün artıyor. 

1 yorum:

  1. Her ne kadar Euroleague'de iddiaları kalmasa da Liga Endesa'da Real Madrid'i çok zorlayacaklarını belli ettiler.

    YanıtlaSil