19 Mart 2018 Pazartesi

Bench'i bırak sahadaki Trifunovic'e bak

Pınar Karşıyaka'da istikrarsız geçen sezonda benchten gerekli müdahaleleri yapmakta yetersiz kaldığı yorumlarına maruz kalan coach Aleksandar Trifunovic taraftarların tepkisinin hedef noktalarından biri durumunda bulunuyor. Trifunovic bir yandan bu tepkilerle karşılaşıp bir yandan da hem Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde hem de FIBA Champions League'te zorlu bir mücadelenin içine girerken, 2000 doğumlu oğlu Uros Trifunovic de Pınar Karşıyaka genç takımıyla birlikte Basketbol Gençler Ligi'nde mücadele edip takımın zirve yarışına önemli katkılarda bulunuyor. 

Uros Trifunovic - Pınar Karşıyaka

Ailesi Türkiye'de çalışan yabancı oyuncuların oynayabilmesi kuralından yararlanarak Basketbol Gençler Ligi'nde grup aşamasının ikinci devresiyle birlikte takıma katılan 1.90 boyundaki Uros Trifunovic , kısa sürede yeşil kırmızılılara adapte olurken, o zamandan bu yana forma giydiği 16 maçta ortalama 27.5 dakika süre alıp 17.5 sayı - 4.9 ribaunt - 1.9 asist ortalamaları yakaladı. Henüz birkaç hafta önce Tofaş potasına 33 sayı bırakan Uros, dün de TED Ankara Kolejliler karşısında büyük çekişmeye sahne olan maçta 15 sayı - 13 ribaunt - 2 asistle double double yaptı ve Pınar Karşıyaka'nın karşılaşmayı 85-80 kazanmasında önemli rol oynadı. Kaf Kaf'ın aynı zamanda %35.8 ile üç sayı, %80 ile serbest atış atan Uros Trifunovic'i babası takımdan ayrıldıktan sonra da kadrosunda tutmak için çaba gösterip göstermeyeceği ise merak konusu. 

4 yorum:

  1. Trifunovicden gerçekten böylesine güzel bir perfonsmans beklemezdim ben çok şaşırttı.

    YanıtlaSil
  2. Demekki yanlislarini gordu ve kendini duzeltmeye karar verdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bu sekilde dusunuyorum. yanlısı gordu ve gereken hamle yapıldı.

      Sil
  3. basket oynamak sadece oynamak değildir. aynı zamanda zekada gerektirir. oyunu gorebilmelisiniz. yanlısınız varsa duzeltebilmelisiniz

    YanıtlaSil