8 Mart 2018 Perşembe

İlk 8 Mart hediyesi Galatasaray'dan

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün ilk saatlerimde İspanya'da kazandığı zaferle, bu anlamlı günün ilk hediyesini kendi kendine vermiş oldu. Euro Cup Women çeyrek finali ilk maçını kendi sahasında 62-65 kaybeden Galatasaray, deplasmanda Girona'yı 72-67 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Sezona Euroleague'te başlayan; fakat art arda yaşadığı şansızlıklar nedeniyle zor günler yaşayıp çeyrek finale yükselemeyerek yoluna Euro Cup'ta devam eden Cimbom, böylece bu kupada şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. 

Girona - Galatasaray Euro Cup Women

Başa baş geçen ve üstünlüğün sürekli olarak el değiştirdiği maçın son 30 saniyesine 70-67 önde giren Galatasaray yaptığı müthiş savunma ile Girona'yı hücumdan sayısız döndürürken Petronyte'nin bloğu ve Dubljevic'in bitime 2 saniye kala kaydettiği jump shot sonrası sahadan 72-67 üstün ayrılarak tur atlamak için kendisine yeterli olan skoru elde etti. Her pozisyonda hakemleri baskı altına almayan çalışan İspanyol taraftarların yoğun tepkisine rağmen müthiş bir sevinç yaşayan sarı kırmızılılar yarı finalde Perfumerias Avenida - Nadezhda eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Seride ilk maçı deplasmanda 85-68 kazanan Perfumerias Avenida Cimbom'un muhtemel rakibi olacak. 

6 yorum:

  1. takımı tebrik ediyor ve 8 mart kadınlar gününü kutluyorum

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım. Galatasaray Kadın Basketbol Takımı da deplasmanda iyi oynadı.

    YanıtlaSil
  3. işte yılın bir günü de kadınlarımızın gazını alıyoruz. sonra her şey olduğu gibi devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda sonuna kadar haklisiniz. Bunghn sembolik olmali. Esasinda her gun kadinlarin gunu olmali. Bas taci edilmeli

      Sil
  4. Anlamli bir gunde anlamli bir zafer. Turk takimlarindan basarilar beklemek en dogal hakkimizdir.

    YanıtlaSil
  5. Bakalım 22 Martta Perfumerias Avenida takımı ile maçı var şimdiden başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil