25 Mart 2018 Pazar

Eskişehir Basket serbest düşüşe geçti

Fenerbahçe Doğuş - Eskişehir BasketTahincioğlu Basketbol Ligi'nde ilk devrenin flaş takımı Eskişehir Basket'te son haftalardaki kötü sonuçların önüne geçilemiyor. Son olarak bugün de Fenerbahçe Doğuş deplasmanında 79-69'luk bir mağlubiyet alan Eskişehir Basket'te BSL'deki mağlubiyet serisi 9 maça çıktı. En son 30 Aralık 2017'deki Muratbey Uşak deplasmanında 81-68'lik bir galibiyet elde eden ve 10 galibiyete ulaşan Eskişehir ekibi, sonrasındaki 9 maçın tamamını kaybederek 22.maçta 12 yenilgiye ulaştı. 

13.hafta sonunda 10 galibiyetle zirvenin ortaklarından biri olan Eskişehir Basket, 6 Ocaktaki Beşiktaş Sompo Japan yenilgisiyle başlayan seride sırasıyla Sakarya Büyükşehir, İstanbul BBSK, Banvit, Anadolu Efes, Gaziantep Basketbol, Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka ve son olarak da bugün Fenerbahçe Doğuş'a yenildi. Özellikle son haftalarda Rowland ve Marshall'ın sakatlıkları nedeniyle forma giyememeleri sonrası daralan rotasyondan da oldukça olumsuz etkilenen ve 2018 yılı içinde Türkiye Kupası da dahil olmak üzere 10 maçta hiç galibiyet alamayan kırmızı siyahlılar bu sonuçlarla zirvede girdikleri senede, Play-Off resminin dışında kalma tehlikesi yaşamaya başladılar. 


Bugün Galatasaray Odeabank'ın Trabzonspor'u yenmesiyle birlikte galibiyet sayısı sarı kırmızılılarla eşitlenen Eskişehir Basket, kalan sekiz haftada aynı zamanda İstanbul BBSK, Pınar Karşıyaka ve Trabzonspor ile de kıran kırana bir Play-Off yarışına girecek. Önündeki maçlara bakıldığında önümüzdeki haftaki Darüşşafaka maçı dışında nispeten yumuşak bir fikstüre sahip olan Eskişehir Basket'teki en büyük soru işareti ise Rowland ve Marshall'ın yokluğunda rotasyondaki daralmadan nasıl etkilenecekleri olacak. 

10 yorum:

  1. hem de ne serbest düşüş. böyle olmasını gerçekten beklemiyordum şok oldum diyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düşüşün devamlı olup olmadı bence sonraki ilk ik maçta netlik kazanacaktır

      Sil
  2. fenerbahce onund etutunamamasına sasırmadım . sonucta iy takım fb. bence sonraki maclarda bu dusus belli oalcak

    YanıtlaSil
  3. Üst üste 9 yenilgi ne olacak böyle bilmiyorum düzelmesi lazım Play Off'ta olmalı.

    YanıtlaSil
  4. Bu düşüşün geleceği belliydi. Sezon ortasında transfer yapmamaları hata oldu. Sakatlar geri dönmezse play-off zor gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye transfer yapmadılar anlamam doğrusu, çok büyük risk aldılar

      Sil
  5. eskişehir öldü gömeni yok. çok kötü durumdalar

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten üzülüyorum ptt 1.lig sıralamamızda maalesef istediğimiz gibi değil umarım her ikisinde de düzelir.

    YanıtlaSil
  7. Eskişehirin yükselişi yakındır gençler

    YanıtlaSil
  8. Bu takımın buralara kadar düşmesine çok üzülüyorım. İnsanın şehrinin takımı batınca kötü hissediyor be.

    YanıtlaSil