13 Ocak 2018 Cumartesi

Yeşilgiresun ikinci yarıda kontak kapattı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde deplasmanda Tofaş'ın konuğu olan Yeşilgiresun Belediyespor, ilk yarısında başa baş mücadele ettiği maçın ikinci yarısında adeta kontağı kapatıp sadece 11 sayı kaydedebilince sahadan farklı şekilde 52-92 mağlup ayrılarak ağır bir yenilgi aldı. Ligin 12. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında da deplasmanda 58-101'lik bir yenilgi alan Giresun ekibi böylece bu maç sonrasında bu sezonki ikinci farklı yenilgisini almış oldu. 

Tofaş - YeşilGiresun Belediye

Bu yenilginin asıl ilginç yanı ise maça iyi başlayan Yeşilgiresun Belediye'nin 14. dakikasında 33-27 skor üstünlüğüne sahip olup, devreye girerken ise sadece 5 sayı farkla 41-46 geride olmasıydı. Soyunma odası dönüşü hücumda çok zorlanan konuk ekip, agresifleşen Tofaş savunmasına karşı 3.çeyrekte sadece 1 saha içi isabeti ve 5 sayı bulunca son 10 dakikaya girilirken fark 18 sayıya kadar çıktı: 64-46. Final periyodunda da farkı açmaya devam eden Tofaş ilk 6 dakikada rakibine sayı imkanı vermeden 17-0'lık bir seri yakalayınca, son 4 dakikaya girerken fark 35'e kadar yükseldi: 81-46. Kalan sürede Tofaş genç oyuncularına süre verme şansı bulurken, Yeşilgiresun aynı 3.çeyrekte olduğu gibi sadece 1 saha içi isabeti bulup 6 sayıda kalınca 28-6'lık periyot sonucu maç sonunda farkın 40 sayıya kadar çıkmasını beraberinde getirdi: 92-52.


Tofaş'ta süre alan 12 oyuncunun tamamı sayı bulma şansı bulurken, Yeşilgiresun Belediye'de Kenny Boynton dışında (15 sayı - 4 asist) çift hanelere çıkan bir oyuncu olmadı. Benzer şekilde Tofaş'ın 30 bench sayısına karşı, benchten sadece Dragicevic ve James ile 13 sayı katkısı alabilen YeşilGiresun yaptığı 18 top kaybıyla da farklı yenilginin önüne geçemedi. Yeşilgiresun Belediyespor bu yenilgi sonrası ligin ilk devresini 5 galibiyet - 10 yenilgi ile tamamlarken, Tofaş 12. galibiyetini elde ederek zirvedeki iddiasını sürdürdü. 

5 yorum:

  1. böyle zevksiz bir maç izlememiştim ikinci yarı çekişme sıfır sıfır....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maçın zevksiz olmasının nedeni ikinc yarı oyundan takımların dusmesi. durum boyle olunca macta cok keyifsiz gecti

      Sil
  2. Macin tamamjnda etkili olamazsan kaybedersin. Saniyorum konsantrasyon yada kondisyon eksikligi vardi

    YanıtlaSil
  3. takımda oldukça fazla bir konsatrasyon eksikliği var bence kafalar maçta değil

    YanıtlaSil
  4. bir oyunda en onemli ozelliklerin absında surdurulebilirlik gelir. macın tamamına bunu yansıtmalısınız

    YanıtlaSil