6 Ocak 2018 Cumartesi

Karşıyaka son çeyrekte kazandı :84-76

Sezona istediği başlangıcı yapamayan ve alt sıralardan bir türlü kurtulamayan Pınar Karşıyaka sahasında konuk ettiği İstanbul BBSK'ünü son çeyrekteki sert savunması ve yüzdeli oyunuyla 84-76 yenerek 14. maçında 5. galibiyetini elde etti. Hafta içi Byron Allen'ın sakatlığı sonrası sarsılan ve bir diğer yeni transfer Banic'ten bir türlü beklediği katkıyı alamayan Kaf Kaf, ilk ve üçüncü çeyreklerde zorlandığı maçın final periyodunda taraftarının da desteğiyle artırdığı savunması sayesinde sahadan galip ayrılarak son dört maçta 3. galibiyetini elde etti. 

Pınar Karşıyaka - İstanbul BBSK

Maçın başında pota altında Ivan Buva'nın etkinliğine engel olamayan ve eski oyuncusu Ryan Toolson'u durduramayan Pınar Karşıyaka son 1.5 dakikasına 8 sayı farkla geride girdiği çeyreği 16-22 geride tamamladı. İlk çeyrekte Karşıyaka'da özellikle takımdaki kötü gidişi durdurmak amacıyla transfer edilen Banic'in pota altında beklenen çizginin çok altında olduğu gözlemlenirken, ilk 5 dakika sonrası benche gelen Banic maç boyunca bir daha oyuna dahil olmadı (devre sonundaki 10 saniye hariç). Böylece Banic'in önümüzdeki haftalarda takımdaki yeri konusu yeşil kırmızılıların gündemine yeni bir madde olarak eklenmiş oldu.  


İkinci çeyreğin başıyla birlikte savunmayı sertleştiren Pınar Karşıyaka, Jones ve Kennedy'nin sayılarıyla 4.5 dakikada yakaladığı 14-3'lük seriyle 30-25 öne geçti. Konuk ekibin Jarrod Jones'un savunmasında çok zorlanması ve ABD'li forvetin seriye otomatiğe bağlayarak bulduğu sayılarla ilk devrede 20 sayıya ulaşan bir performans sergilemesi Pınar Karşıyaka'nın devre boyunca skoru önde götürmesini sağlarken devre sonunda da ev sahibi ekibin 43-37'lik üstünlüğü vardı. 

Soyunma odası dönüşü aynı maç başında olduğu gibi etkili başlayan İstanbul BBSK, Buva ve Bircevic'in sayılarıyla 3 dakika sonunda skoru eşitledi: 45-45. Skorun eşitlenmesi sonrası pota altında topu Egemen'e indiren Karşıyaka, üst üste iki pozisyonda genç pivotun Buckner'ı aldırdığı faullerle dörtletip benche yollaması sonrası bir avantaj elde etse de, çeyrek sonunda Toolson'un sayılarına engel olamayarak son 10 dakikaya 58-62 geride girdi. 

Final periyodunda da ikinci periyodun bir benzerini izledik. Çeyreğe savunmasını sertleştirerek başlayan Kaf Kaf, Berk ve Metin'in artırdığı mücadele seviyesi ve Kennedy'nin sayılarıyla 4.5 dakikada 8-0'lık bir seri yakalayıp öne geçti. Çeyreğin ilk dakikasında iki takıma toplam 5 faul çalan ve kararlarıyla taraftarın tepkisini çekerek oyuna dahil olmalarına neden olan hakemler zaman zaman maçta ön plana çıkarlarken, sert savunmaya karşı sayı bulmakta zorlanan İstanbul BBSK çeyrekteki ilk sayılarını 4.5 dakika sonrası Buva'nın basket faulüyle buldu. Kennedy'nin oyuna ağırlığını koyarak art arda bulduğu sayılar ardından Wood'un üçlüğü sonrası bitime 3 dakika kala bu çeyrekteki serisini 19-4'e çıkaran Kaf Kaf skoru 77-66 yaparak İstanbul ekibinin direncini oldukça kırarken, kalan süredeki karşılıklı sayılar maçın sonucunu 84-76 Pınar Karşıyaka lehine belirledi. 

Pınar Karşıyaka'da Jarrod Jones 26 sayı - 8 ribaunt - 3 top çalma ve DJ Kennedy 18 sayı - 7 ribaunt - 7 asist ile galibiyetin mimarları olurlarken, aslında çok da fazla etkili olmadığı maçta sessiz sedasız 12 sayı kaydeden Scott Wood, 10 sayı - 5 asistinin yanında takıma verdiği enerjiyle de dikkat çeken Berk Uğurlu ve bitmeyen enerjisini 6 sayı - 6 ribaunt - 7 asistle istatistiklere de yansıtan Metin Türen galibiyette rol oynayan diğer isimler oldular. İstanbul BBSK'de ise Ivan Buva 20 sayı - 17 ribaunt, Ryan Toolson 17 sayı - 6 asist ve Stefan Bircevic de 14 sayı - 4 ribaunt ile çift hanelere ulaşan isimler oldular. 

1 yorum:

  1. karşıyakada oldukça şanslı son çeyrekte galibiyet elde etmesi çok güzel

    YanıtlaSil