13 Ocak 2018 Cumartesi

Banvit sahasında Kaf Kaf'ı dağıttı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 15. haftanın açılış maçında Banvit sahasında Pınar Karşıyaka'yı konuk ederken, henüz ilk birkaç dakika içinde yakaladığı çift haneli farkı maç sonuna kadar koruyup sahadan 84-65 galip ayrıldı. Pınar Karşıyaka'nın hem hücum hem de savunmada takım olmaktan çok uzak olduğu maç Banvit için antrenman havasında geçerken, ligde üst üste beşinci galibiyetini alan Bandırma ekibi sezonun ilk yarısını da 9 galibiyet - 6 mağlubiyet ile tamamlamış oldu. Pınar Karşıyaka ise farklı yenilgi sonrası kabus gibi geçirdikleri ilk devreyi 15 maçta 5 galibiyetle tamamladı.

Rıdvan Öncel - Banvit - Pınar Karşıyaka

Karşılaşmaya Metin'in basketiyle başlayan taraf Pınar Karşıyaka olsa da, ev sahibi ekipte hafta için oynanan FIBA Basketball Champions League maçını 7/8 üçlük isabetiyle tamamlayan Rautins'in dış şut isabetlerine kaldığı yerden devam etmesi, Banvit'in skorda öne çıkmasını sağladı. İlk beş dakikayı 10-2 önde geçen ve Karşıyaka hücumlarını da iyi savunmayla durduran Banvit ilk çeyreği 19-10 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Rıdvan ve Tolga'nın oyuna girmesiyle savunmada daha da agresifleşen Banvit, Rıdvan'ın kaptığı toplar, asist ve hızlı hücumlarıyla farkı açmaya başladı. Vidmar'ın pota altında Karşıyaka uzunlarına kurduğu üstünlük, gelen yardımların da kısalar tarafından ceza üçlükleriyle tamamlanması devrenin bitimine 3 dakika kala farkı 18 sayıya kadar çıkarırken (39-21), Tolga Geçim de bu sürede yaptığı asistlerle Banvit'in skor üretiminde önemli katkılarda bulundu. Tolga ilk yarıda süre aldığı 10 dakikada 7 asist yaparken, ilk yarı 43-29 Banvit üstünlüğüyle tamamlandı. 


İlk yarıda Andy Rautins 4/4 üç sayı isabetiyle kaydettiği 12 sayı ile dikkat çekerken, Tolga Geçim'in yaptığı 7 asist, Pınar Karşıyaka'nın takım halinde yaptığı toplam asist sayısına eşitti. Devredeki dikkat çeken bir diğer olay ise savunmadaki hatalar sonrası saha içinde DJ Kennedy ve Egemen Güven arasında yaşanan gerginlikti. 

Banvit soyunma odası dönüşü ikinci yarıya Taylor'ın üçlüğüyle başlasa da, savunmada daha gayretli olan Pınar Karşıyaka karşısında sayı bulmakta zorlanıp Jones ve Metin'den gelen sayılara engel olamayınca 3 dakikada 8-3'lük bir seri yakalayan Kaf Kaf farkı tekrar tek hanelere indirdi: 46-37. Metin'in üçlüğüyle 4.5 dakika sonunda farkı 6'ya kadar düşüren Karşıyaka maça ortak olmak için bir hamle yapsa da, Banvit'te Kulig-Vidmar değişikliği sonrası genişleyen skor opsiyonu Pınar Karşıyaka'nın savunma düzenini bozunca Thomas ve Taylor'dan gelen sayılar farkın tekrar açılmasını beraberinde getirdi. Yakaladığı 15-2'lik seriyle farkı 19 sayıya kadar çıkaran Banvit, Rautins ve Taylor'un sayıları sonrası son 10 dakikaya 67-48 önde girdi. 

Final periyoduna Pınar Karşıyaka'nın farkı kapatma yolunda bir çaba göstermektense oyuncuların istatistik peşinde koşmaları maçı tamamen antrenman havasına sokarken, Tolga'nın asistlere, Rıdvan'ın iyi savunmayla top çalmalara ilk yarıda kaldıkları yerden devam etmeleri Banvit'in giderek farkı açmasını sağladı. Son 5 dakikaya 77-52 önde giren Banvit'te bu periyotta Berke, Şehmus, Erkin gibi isimler de forma giyme şansı bulurlarken kalan sürede üstünlüğünü koruyan Bandırma ekibi sahadan 84-65 galip ayrılarak sezonun ilk devresini 9 galibiyetle tamamladı. 

Banvit'te 5/5 üç sayı isabetiyle 17 sayı kaydeden Andy Rautins ve 3/4 üç sayı isabetiyle yine 17 sayı kaydeden Tony Taylor en skorer isimleri olurlarken, Angelo Caloiaro 13 sayı - 3 ribaunt, Adonis Thomas ve Gasper Vidmar da 12'şer sayıyla diğer çift hanelere ulaşan isimler oldular. Banvit'in genç isimlerinden Rıdvan Öncel oynadığı 9 dakikada agresif savunmasıyla 3 top çalıp karşılaşmayı 4 sayıyla tamamlarken, Tolga Geçim ise 17 dakikada sayı kaydedememesine rağmen yaptığı 10 asistle etkileyici bir performansa imza attı. Pınar Karşıyaka'da ise Marko Banic 6/6 saha içi isabetiyle 15 sayı, Jarrod Jones 13 sayı - 4 ribaunt - 3 asist, Metin Türen 12 sayı - 5 ribaunt ve Berk Uğurlu 10 sayı - 3 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. 

4 yorum:

  1. azim ve mücadele başka yorum yapmaya gerek yok

    YanıtlaSil
  2. Banwid son haftalarda cok formdaydknzaten. Ama kaf kafga fena takim degil. İyi bir mucadele oldunkanimca

    YanıtlaSil
  3. kafkaf güzel oynuyor en sevdiğim basketbol takımı

    YanıtlaSil
  4. zaten karşıkayakı yenmiyeni dövüyolar nerdeyse bu sezon çok kötü ksk em

    YanıtlaSil