6 Ocak 2018 Cumartesi

Tofaş'ta Duraklama Devri devam ediyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezona 10 maçta 10 galibiyetle giren ve uzun süre liderliği kimseye bırakmayan Tofaş'ta art arda yenilgiler soru işaretlerine neden oldu. Üst üste Fenerbahçe Doğuş ve Eskişehir Basket yenilgileri sonrası geçtiğimiz hafta Demir İnşaat Büyükçekmece'yi zor da olsa mağlup ederek moral bulan Tofaş, bu hafta 6 maçtır galibiyet elde edemeyen Trabzonspor'a 83-91 yenilerek son dört maçta üçüncü yenilgisini aldı. 9 Aralıktaki Pınar Karşıyaka galibiyeti sonrası 7 Days Euro Cup'ta da oynadığı son 3 maçı kaybeden Tofaş, bu sonuçla bu tarihten sonra oynadığı toplam 7 resmi maçta altıncı mağlubiyetini elde etmiş oldu. 

Trabzonspor - Tofaş

İlk 10 maçta potasında gördüğü 76.4'lük sayı ortalamasının tam aksine, sonraki dört maçta rakiplerine maç başına 85.75 sayı imkanı veren Tofaş'ta savunmadaki kopukluklar rakamlara da yansırken, hücumda da Morgan & Crocker ikilisinden gelen katkının alınamaması yenilgilerin gelmesinin önemli nedenlerinden oldu. Özellikle takıma katıldıktan sonra 6 maçta 17.0 sayı ortalaması elden eden Tony Crocker'ın kaybedilen 3 maçta sadece 12 sayı (maç başına ortalama 4.0) kaydedebilmesi ve 4/22 saha içi isabetinde kalması Tofaş'ın hücum gücünü oldukça zayıflatırken, Orhun Ene'nin de elini güçsüzleştirdi. Crocker bugün kaybedilen Trabzonspor karşılaşmasında da 0/5 saha içi isabetiyle 14 dakikada sayı kaydedemedi. 

14 maç sonunda 11 galibiyet 3 yenilgisi bulunan Tofaş, önümüzdeki hafta sahasında Yeşil Giresun Belediyespor'u konuk ederek ilk devreyi tamamlayacak.

2 yorum:

  1. tofaş biraz daha böyle giderse gerileme devrine girecek. takımın ve hocanın kendine çeki düzen vermesi gerekiyor

    YanıtlaSil
  2. duraklamanın sebebine inilmediği sürece bu donemden cıkamayacaktır. öncelikle sorun bulunmalı

    YanıtlaSil