22 Temmuz 2017 Cumartesi

Kyrie Irving hangi takıma gidecek?

NBA'de son günlerin; hayır hayır, sadece son günlerin değil, yaz döneminin en dikkat çekici gelişmesi Kyrie Irving'in Cavaliers'tan takasını istemesiydi. Artık LeBron James'in gölgesinde basketbol oynamak istemediğini açıklayan Irving, Cavs yönetimine takımdan ayrılmak istediğini belirtmiş ve takas yoluyla başka bir takıma gönderilmesini talep etmişti. Şimdi ise NBA gündemi Kyrie Irving'in takas senaryolarıyla meşgul. 


Peki Kyrie Irving 2017-2018 sezonunda hangi takımın formasını giyecek? Ortada birkaç senaryo olmakla birlikte bana en makul gelen senaryo Goran Dragic - Irving takası gözüküyor. Birbirine oldukça yakın kontrata sahip iki oyun kurucunun takasından (ki Heat'in salary cap hesapları dahilinde $2M civarında bir kontratı daha Cavaliers'a vermesi gerekiyor) her ne kadar Heat daha karlı çıkacak gibi gözükse de, Cavaliers'ta takım içindeki liderlik probleminin çözülmesi onlar için de önemli bir artı olacak. Dolayısıyla Cavs yönetiminin de bu takasa oldukça sıcak bakacağını düşünüyorum. 

Kyrie Irving'in yerini doldurabilecek bir diğer isim de Isaiah Thomas olabilir. Fakat Thomas'ın düşük kontratı ve takasın içine yüksek kontratlı birkaç isim daha eklenme gerekliliği (misal Crowder) ve Celtics'in bozulacak takım bütünlüğü de Celtics cephesinde bu takasa çok da sıcak bakılmayabileceği izlenimi veriyor. 

Basketbolseverleri en çok heyecanlandıran takas ise Carmelo Anthony - Kyrie Irving takası heralde. Bu opsiyonda Cavaliers'ın Salary Cap nedeniyle bir kontrat daha verme gerekliliği ve bu kontrata en yakın ismin de Iman Shumpert olması, Cavs için Shumpert'in gereksiz yükseklikteki kontratından kurtulmak anlamına geleceğinden cazip bir seçenek gibi gözüküyor. Fakat hem Carmelo hem de LeBron'un beraber nasıl oynayacağı, yakın pozisyonlarda takım liderliği konusunda nasıl anlaşacağı ciddi bir soru işareti olacak. Her ne kadar bu ikilinin arası liderlik kavgası yaratmayacak şekilde iyi olsa ve takas ihtimali oldukça heyecanlandırsa da, iki süper yıldızın olası düşecek performanslarını düşündüğümde gerçekçi bir seçenek gibi görmüyorum. 

Son olarak da Eric Bledsoe'den bahsedelim. Çok da sevdiğim bir oyuncu olmasa ve Cavs yönetimi yerinde olsam bu takasa yeltenmeyecek olsam da, Bledsoe yanında $3-4M civarında kontratlı bir isimle birlikte Cleveland'in Cavaliers'ın guard pozisyonunda Bledsoe'yu görmek hiç de olasılık dışı değil.

3 yorum:

  1. San Antonio ve New York'u istiyor diye yazılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spurs'un alabilmesi için önereceği takas çok da mantıklı gözükmüyor. Her ne kadar Kryie istiyorsa da Spurs için çok da karlı bir takas olmayacak. İhtimalini düşük görüyorum.

      Sil
  2. Rose --> Cleveland
    Carmelo <--> Irving

    Cavaliers şampiyon

    YanıtlaSil