22 Temmuz 2017 Cumartesi

Trabzonspor'un Brady Heslip hamlesi

Bu hafta Basketbol Süper Ligi'nde bana göre en dikkat çekici transfer haberlerinden biri Trabzonspor Medical Park'ın Brady Heslip transferiydi. Her ne kadar kariyerinde çok dikkat çekici ve transfer sezonunda peşinden koşulan bir isim olmasa da, üç sayı çizgisinden performansıyla ciddi bir skor tehditi olan Heslip'in transferi bordo mavililer için son zamanların belki de en yerinde hamlesiydi. Şutu hazırla, gerisini düşünme denilebilecek bir oyuncu olan Heslip, hızlı oyunu düşünen ve skor üretimine öncelik veren takımlar için ideal bir seçim.

Tanımayanlar için Heslip'i kısaca tanıtacak olursak... 3 sezonluk Baylor College kariyerindeki 10.2 sayı ve %44'lük üç sayı isabeti ardından 2014 NBA Draft'ına giren Heslip herhangi bir takım tarafından seçilemeyerek Development League yolunu tuttu. İlk iki maçında 78 sayı ve 20 üç sayı isabeti kaydederek dikkatleri üzerine çeken Heslip sezon içinde bir maçta 13 üç sayı isabetiyle tüm zamanların rekorunu da eline geçirdi. Dikkat çeken performansıyla sezon ortasında Igokea'ya transfer olan Heslip (bu dönemde Banvit'i reddetmişti), burada da ligde 18.3 (%46 3 sayı), Adriyatik Ligi'nde ise 23.7 sayı ortalamarı tutturdu. 2015-16 sezonunda İtalyan Cantu takımına transfer olan ve ligi 12.7, FIBA-Europe Cup'ı ise 16.9 sayı ortalamalarıyla kapatan Heslip, geçtiğimiz sezonu da Toronto Raptors'ın NBA Development League takımında 16 sayı - 2.9 asist ve %42'lik üç sayı yüzdesiyle tamamladı. Bu yaz da NBA Summer League'te Chicago Bulls formasıyla 9.6 sayı ve %42 üç sayı yüzdesiyle dikkat çeken Heslip, birkaç gün önce Trabzonspor Medikal Park ile anlaştı. 


Her ne kadar oyunun savunma tarafında vasatı aşamayan bir oyuncu olsa da, yüksek dış şut yüzdesi ve hızıyla hücum tarafında oldukça tehlikeli bir skor tehditi yaratan Heslip, hızlı oyuna dayalı bir basketbol ve yanında onu besleyebilecek saha görüşü geniş bir guard ile birlikte Trabzonspor için çok faydalı olabilecek bir oyuncu potansiyeline sahip. Zaman zaman ülkesinin milli takımında da yer alan 1990 doğumlu ve 1.91 boyundaki Kanadalı guardın bordo mavili ekipteki performansını merakla bekliyorum. 

1 yorum: