8 Temmuz 2017 Cumartesi

Lonzo Ball ilk maçında çember dövdü

Bu seneki NBA draftlarının iki numaralı seçimi ve draft öncesinde de babası sayesinde oldukça ilgi odağı olmuş Lonzo Ball'un Yaz Ligi'ndeki ilk maçı hayal kırıklığı yarattı. Las Vegas Summer League'te Los Angeles Lakers formasıyla ilk maçına çıkan Ball Los Angeles Clippers karşısında alınan 93-96'lık uzatma yenilgisinde 1/11 üç sayı ve 2/15 saha içi isabetiyle beklentilerin altında kaldı. 32 dakika sahada kalan Ball karşılaşmayı 5 sayı - 5 asist - 4 ribaunt ile tamamlayabildi. 


İlk maçında kendisinden beklenen skor katkısının oldukça altında kalan Lonzo Ball, şutları kaçırdıkça geri adım atmadan denemeye devam etti. Maç sonunda skoru dengeleme çabasıyla denedikleri de dahil olmak üzere 1 isabetli üçlüğe karşı 10 tanesini de kaçıran Ball, saha içi oyun görüşü olarak ise ümit verdi. Karşılaşmayı 5 asistle tamamlayan Ball'un normal bir oyun kurucuya göre erken bir zamanlamayla attığı pasları, takıma alıştıkça daha etkili olacağa benzerken, ikili sıkıştırma geldiği pozisyonlarda boş adamı bulmaktaki başarısı önümüzdeki sezonda Lakers şutörleri için olumlu bir haberdi. Yine de kolej kariyerine baktığımda UCLA'de de üç sayılık atışa eğilimi iki sayılıktan fazla olan Ball'un (son sezonda maç başına 4.1 iki sayı, 5.4 üç sayı denemesi) NCAA basketboluna oranla daha geriden atmak zorunda olduğu üç sayılık atışlarında istikrarı yakalamasının kendi oyun ritmi açısından oldukça hayati olduğunu düşünüyorum. Zira P&R oyunları sonrası bile penetre etmek pek fıtratında olmayan Ball'un NBA'de beklentileri karşılaması için bu özelliklerini ekstradan geliştirmesi gerekecek. 


Oyunun defansif yanında ise Ball'un fiziksel avantajına karşı çevik olamama dezavantajını izledik. Rakibi yakından aldığında şut imkanı tanımayan ve boy avantajı sayesinde şutunu bozabilen Ball'un Kendall Marshall gibi görece yavaş bir point guardı bile savunmakta zorlanması ve kolayca geçilmesi Lakers savunması için alarm sinyaliydi. Ball'un bu çeviklik problemine çözüm bulamaması durumunda normal sezonda çok daha hızlı ve tecrübeli guardların Lakers'ın kısa savunmasını darmadağın edebileceği izlenimine kapıldım. 

Son bir nokta koymak gerekirse, İlk NBA Summer League performansı için kötü bir şut performansıyla şanssız bir akşam geçiren Ball, denediği üçlüklerden birkaçı isabetli olsa belki de kabul edilebilir bir performans sergilemiş olacaktı. Fakat düşük yüzdeyle 5 sayıda kalması bu akşam için onun olumsuz yönlerine odaklanmamıza neden oldu. Kumaşta iş var; fakat genç basketbolcunun, eğer babasının hayalini kurduğu yerlere gelmek istiyorsa, henüz katetmesi gereken uzun bir yolu var. 

0 comments:

Yorum Gönder