25 Aralık 2016 Pazar

Karşıyaka Cimbom'a geçit vermedi

Beko Basketbol Ligi'nde günün en dikkat çekici maçında Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Galatasaray Odeabank'ı konuk eden Pınar Karşıyaka büyük bir çekişme içinde geçen karşılaşmayı 78-72 kazanarak ligdeki 12.maçında 7. galibiyetini elde etti. Galatasaray Odeabank ise salonu tıklım tıklım dolduran Karşıyaka taraftarı önünde Micov ve Preldzic'ten yoksun çıktığı maçı kaybederek bu sezonki dördüncü yenilgisini Karşıyaka'da yaşadı. 


Vladimir Micov ve Emir Preldzic sakatlıkları nedeniyle Galatasaray Odeabank'ın daralan rotasyonundan yararlanmaya çalışan Pınar Karşıyaka karşılaşmaya yüksek tempolu bir basketbolla başladı. Summers'ın orta mesafeli isabetleri ve Owens'ın smaçları pota altı hakimiyetini yeşil kırmızılılar yönünde belirlerken, ilk beş dakika 15-8 Pınar Karşıyaka üstünlüğünde geçildi. Ergin Ataman'ın pota altına çözüm bulmak amacıyla Pleiss'ı oyuna alması ev sahibi ekibinin pota altına girmesini ve sayı bulmasını engellerken, 2 dakika içinde gelen 0-9'luk Galatasaray serisi konuk takımı 15-17 öne geçirdi. Mola sonrası 0-13'e kadar çıkan Galatasaray serisini, Pınar Karşıyaka'da uzun süre sonra pota altını düşünen Green'in basket faulü bozarken, ilk çeyrek 22-24 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle sonuçlandı. 

İkinci çeyreğin başında iki takımın da savunma sertliğini yükseltip, hücumda fazla hata yapması ilk 2.5 dakikadaki 4 sayının tamamının serbest atışlardan gelmesine neden olurken, Pınar Karşıyaka 2.5 dakika içinde faul hakkını doldurdu. Çalınan faullere yeşil kırmızılı oyuncu ve taraftarların tepkisinin gerdiği ortam Galatasaray'a yararken, Karşıyaka'nın tamamen Brown ve Green'in zorlama hücumlarına dayalı olarak oyun disiplininden koptuğu görüldü. Devrenin son 5 dakikasına 24-35 Galatasaray üstünlüğüyle girilirken, Egemen Güven'in tipiyle durgunluğuna son veren Pınar Karşıyaka, Brown, Summers ve Pontika'nın dış şutlarıyla tekrar oyuna ortak oldu. Devrenin son 1.5 dakikasına girerken farkı 1 sayıya kadar indiren Kaf Kaf (42-42), Green'in penetresi sonrası kaydettiği basket faulle serisini 13-1'e yükseltip soyunma odasına 45-42 önde girdi. 


İlk yarıda iki takım da dar rotasyonlarla oynarken, Karşıyaka'dan Ponitka ve Galatasaray'dan Sinan 20 dakikanın tamamında oyunda kaldı. Ev sahibi ekipte takıma son haftalarda katılan Green'in ekibe ayak uydurmaya başladığı gözlemlenirken, Green 10 sayısının yanında 3 top çalma ve 5 asistle de dikkat çekti. Konuk ekipte ise istatistiklere fazla yansımasa da Pleiss'ın oyuna girdiği andan itibaren pota altı savunmasını artırdığı ve maç başındaki Karşıyaka hakimiyetine son verdiği görüldü. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı karşılıklı sayılarla başlarken, Galatasaray'da Schilb ve Göksenin, Karşıyaka'da ise Ponitka'nın sayıları sonrası ilk beş dakika 52-52 eşitlikle geçildi. Bu çeyrekte de Galatasaray Odeabank'ın faul hakkı erken dolarken, Karşıyaka çizgiye gitme yönündeki bu avantajı yeterince değerlendiremedi.Çeyreğin ikinci bölümünde ilk yarıda Pleiss'in Galatasaray adına yaşattığı pota altı korkusunu bu kez de ev sahibi ekipte Owens bloklarıyla Galatasaray'a yaşatırken, özellikle Thompson'a yaptığı bloğun bir süre jenerikleri süsleyeceğini söylemek fazla iyimserlik olmaz heralde. Çeyreğin sonlarına doğru Owens'ın yaptığı bu savunma katkısına Summers ve Muhammed'in üç sayılık isabetleri de eklenince Pınar Karşıyaka son 10 dakikaya 62-57'lik üstünlükle girdi. 

Pınar Karşıyaka final periyoduna aynı ikinci çeyrekteki gibi durgun girdi ve Summers'ın serbest atışlarına kadar 3.5 dakika sayı bulamayınca Galatasaray farkı kapatmaya başladı. İlk beş dakika 66-65 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle geçilirken, Diebler'ın basketi 3.5 dakika kala konuk ekibi uzun süre sonra öne geçirdi. Bu dakikalarda yorgunluğun iki takımın da hücum yüzdesini olumsuz etkilediği görülürken, bunun sonucunu Galatasaray'ın hücumlarının hep 24 saniyenin sonlarına sıkışmasına, Karşıyaka'nın ise 1'e 4 hızlı hücumda bile dış şutu tercih edip değerlendirememesi olarak izledik. Son dakika içinde Summers'ın üçlüğü Karşıyaka'ya 71-67'lik üstünlüğü getirirken, Zafer Yılmaz'ın 54 saniye kala yaptırdığı üçüncü anons sonrası hakem üçlüsü ve Galatasaray takımı soyunma odasına gitti ve maç 15 dakika kadar durdu. Takımların sahaya dönmesi sonrası Diebler'ın üçlüğü farkı 1 sayıya indirirken, Pınar Karşıyaka'nın cevabı 22 saniye kala Brown'un üçlüğüyle geldi. 10 saniye kala Sinan'ın serbest atışları skoru 74-72'ye getirse de Brown'un 2/2 faul atışı sonrası 4 farkı yakalayan Pınar Karşıyaka maçın finalini Summers ile yaptı ve sahadan 78-72 galip ayrıldı. 

Pınar Karşıyaka'da Dajuan Summers 23 sayı - 5 ribaunt - 3 asist - 2 top çalma ile takımın en skorer ismi olurken, Mateusz Ponitka 15 sayı - 2 ribaunt - 3 asist, J'covan Brown 14 sayı - 3 ribaunt - 3 asist, Michael Green 13 sayı - 5 ribaunt - 7 asist - 4 top çalma ve Josh Owens da 8 sayı - 4 ribaunt - 4 blok - 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. Galatasaray Odeabank'ta ise Blake Schilb 3/3 üç sayı isabeti ile 15 sayı - 8 ribaunt - 4 asistle takımın en etkili ismi olurken, Göksenin Köksal 15 sayı - 7 ribaunt - 3 asist, Tibor Pleiss 8 sayı - 7 ribaunt, Jon Diebler 10 sayı ve Sinan Güler de 10 sayı - 8 ribaunt - 5 asist ile mücadele ettiler. Takım istatistiklerinde en büyük  fark Galatasaray'ın 19, Karşıyaka'nın ise 9 top kaybı yapması olurken, Galatasaray Odeabank'ın ribauntlardaki 40-27'lik üstünlüğü maçın sonucuna yansımadı. 

Fotoğraf KSK Medya Facebook sayfasından alınmıştır. Kendilerine teşekkürler...

0 comments:

Yorum Gönder