24 Aralık 2016 Cumartesi

Beşiktaş Antep karşısında "idare etti"

Basketbol Süper Ligi'nde haftanın açılış karşılaşmasında Beşiktaş Sompo Japan sahasında Gaziantep Basketbol'u konuk ederken, basketbol kalitesi anlamında düşük bir seviyede; fakat mücadele anlamında oldukça çekişmeli geçen maçı 67-60 kazanarak 12.maçında 10. galibiyetini elde etti. Siyah beyazlılar çok üst seviye bir basketbol oynamasa da zirve iddiasını sürdürme anlamında oldukça değerli olan galibiyete yetecek basketbolu sahaya koyarak, deyim yerindeyse "idare ettiler". Gaziantep Basketbol ise iyi başladığı maçta bir türlü istediği dış isabetleri bulamayarak sahayı mağlup terketti ve 3 galibiyette kaldı. Marcus Denmon dışında üç sayı isabeti kaydedemeyen konuk ekipte, keskin şutör Andy Rautins'in de 0/8'de kalması mağlubiyeti kaçınılmaz kıldı. 

Maça daha iyi başlayan taraf Gaziantep Basketbol oldu. Beşiktaş Sompo Japan'in Clark ve Stimac ile hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren konuk ekip hücumlarda ısrarla içeri penetre ederek 0-8'lik bir seri elde etti. Ufuk Sarıca'nın TV molasını beklemeye tahammül edemeden aldığı mola sonrası ibre tersine dönerken, Beşiktaş öncelikle savunmasını bir seviye sertleştirip Gaziantep'in topu pota altına indirmesine izin vermedi. Dengesiz hücumlarla sayı bulmakta zorlanan konuk ekip, Beşiktaş'ın da hücumda topu boyalı bölgeye indirip sayılar bulmasıyla, ilk 5 dakikada yakaladığı farkı koruyamadı. Beşiktaş'ın geri dönüşünün yavaş yavaş olması Dedas'ın molasını hep ötelerken, sessiz sedasız farkı kapatan siyah beyazlılar, Jefferson'un faul atışlarına kadar 9-0'lık bir seri yakalayıp öne geçtiler. 11-10 Beşiktaş üstünlüğüyle sonuçlanan ilk çeyrekte iki takım da fazla hata yaparken, çeyreği tam 7'şer top kaybı ile tamamladılar. Özellikle normalin üzerinde hatalı yürüme çalınırken, çeyrek boyunca iki ekip de 3 sayı isabeti bulamadı. 


İkinci çeyreğe Ruzic'i beş numaraya çekerek başlayan Dedas çeyrek başında bu hamlesiyle fark yaratarak tecrübeli uzunun orta mesafeli şutlarından 6 sayı elde etti. Fakat bu çeyrekte Michael Roll'un önderliğinde iyi paslaşmaya ve topu doğru şutu bulana kadar çevirmeye başlayan Beşiktaş Sompo Japan Clark ve Şafak ile dış isabetler bularak üstünlüğü yakalamayıp farkı açmaya başladı. Çeyrek boyunca savunmaların sertliği iki taraf için de yüksek seviyede olurken, bu sertlik zaman zaman küçük gerginliklere ve iki teknik ekibin de yoğun itirazlarına neden oldu. Gaziantep Basketbol ilk yarı boyunca, normal oyun yapısından farklı olarak hiç üç sayılık isabet bulamazken, düşük hücum yüzdesinin sonucu olarak devreyi de 31-24 geride tamamladı. 

İkinci devre karşılıklı üçlüklerle başlarken, iki takım da hücum anlamında daha yüzdeli oynamaya başladı. Nitekim bu çeyreğin ilk beş dakikasında kaydedilen 25 sayı (Beşiktaş 13, Gaziantep 12) ilk çeyreğin tamamında atılan sayıdan (21) fazlaydı. Çeyrek boyunca farkı 8-9 sayı civarında tutan Beşiktaş Sompo Japan son 10 dakikaya 50-41 önde girerken, konuk ekipte özellikle Andy Rautins'in bir türlü devreye girememesi farkın kapanması yolunda Gaziantep'in umutlanmasını engelledi. Final periyoduna Denmon'un üçlüğüyle başlayan Gaziantep Basketbol, hücumda top kayıplarına devam edince farkı kapatmak adına istikrarı yakalayamadı. Gaziantep'te pota altında Jefferson'un çabalarına Beşiktaş Sompo Japan Earl Clark ile cevap verirken, Marcus Denmon isabet kaydettiği ilk üçlük sonrası gereksiz insiyatif almaya başlayınca Gaziantep Basketbol'un hücum yüzdesi iyiden iyiye düştü. Boş Gaziantep hücumları sonrası savuma ribauntlarını toplayan Beşiktaş Sompo Japan, rakibinin guardının düşmesi sonrası bulduğu sayılarla farkı açarak sahadan 67-60 galip ayrıldı ve zirve yarışında kritik bir maçı kayıpsız atlattı.

Beşiktaş Sompo Japan'de Earl Clark 20 sayı - 12 ribaunt, Vladimir Stimac ise 14 sayı - 13 ribaunt ile double-double yaparlarken, Michael Roll da 14 sayı - 4 asist ile galibiyete katkıda bulundu. Gaziantep Basketbol'da ise Davon Jefferson 21 sayı - 10 ribauntla double-double yaparken, yaptığı 6 asist - 2 blok- 3 top çalma ve sergilediği mücadeleyle de konuk ekibin en etkili ismi oldu. Marcus Denmon ise 4/10 üç sayı isabetiyle 14 sayı kaydederken, Andy Rautins denediği 8 üç sayı denemesinden de isabet sağlayamayarak hayal kırıklığı yarattı. 

0 comments:

Yorum Gönder