24 Aralık 2016 Cumartesi

YeşilGiresun'un gençleri çıldırdı : 100-72

Basketbol Süper Ligi'nde günün seyir zevki en fazla olan maçında sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi konuk eden YeşilGiresun Belediyespor rakibini 100-72 mağlup etti ve 12.maçında 6. galibiyetini elde etti. Maça fırtına gibi bir başlangıç yapan Giresun ekibi önce Okben ve Enes, ardından da Doğuş ve Armstead'in performanslarıyla farkı giderek açtı ve ilk yarıyı 50-23 önde tamamladı. İkinci yarıda da bu farkın avantajıyla üstünlüğünü korumasını bilen ev sahibi ekip karşılaşmayı 100-72 kazandı ve dört maçlık mağlubiyet serisine de son vermiş oldu.Ev sahibi ekibin 100 sayısının 51'i genç Türk oyuncularından gelirken, ev sahibi ekibin 14/25 üç sayı isabeti galibiyette önemli rol oynadı. 


Karşılaşmaya Okben'den gelen iki üçlükle başlayan Yeşilgiresun Belediye, Enes, Okben ve Emircan'ın mücadele seviyesini yükselttiği savunmasıyla 3.5 dakika rakibine sayı şansı tanımadı ve yüzdeli hücumlarla 12-0 öne geçti. Dirençli savunması yanında hücumda da müthiş bir yüzde yakalayan ev sahibi ekip Okben, Enes ve Armstead'ten gelen 6/6 üç sayı isabetiyle farkı açmaya devam etti. Salonu dolduran taraftarının da desteğiyle ilk çeyreği 28-9 önde tamamlayan YeşilGiresun hızını ikinci çeyrekte de kesmedi. Doğuş ve Okben'in sayıları 3.5 dakika sonunda skoru 35-13 yaparken, Armstead, Doğuş ve Okben'in yüzdeli atışları devre sonunda farkın 27 sayıya çıkmasını sağladı: 50-23. İlk yarıda Okben Ulubay 12 sayı (3/4 üç sayı) - 5 ribaunt - 4 asist, Enes Taşkıran 10 sayı (2/2 üç sayı) ve Doğuş Özdemiroğlu da 7 sayı kaydederken, 3/3 üç sayı isabetiyle 13 sayı kaydeden Armstead ev sahibi ekibin skorda etkili olan tek yabancısıydı. Okben ilk yarı performansıyla akıllara bir an için "acaba triple-double gelir mi?" sorusunu da getirirken, Doğuş ve Enes de artan sürelerinin verdiği güvenle Giresun'un momentumu yakalayıp farkı korumasında önemli rol oynadılar. 


Karşılaşmanın üçüncü çeyreği karşılıklı sayılarla geçti. Farkın yol açtığı rehavet YeşilGiresun savunmasını biraz gevşetirken, Büyükçekmece daha rahat sayı bulmaya başladı. Ev sahibi ekip bu çeyrekte yabancılarıyla skoru sürüklerken, Caloiro ve Johnson'un sayıları konuk ekibin farkı 20 sayı altına indirmesini sağladı. Çeyrek sonunda gelen 0-7'lik Demir İnşaat Büyükçekmece serisi son 10 dakikaya girerken skoru 70-52'ye getirdi. Final periyodunun başında potasında Hayes'ten üçlük isabeti gören YeşilGiresun Belediye bir hücumluğuna farkın 15 sayı sınırına inmesinin huzursuzluğunu yaşasa da, günün suskun ismi Emircan Koşut'un basket faulüyle nefes aldı. Bu çeyrekte Emircan'ın hem hücum hem de savunmadaki gayreti istatistiklere de yansırken, 5 dakikada 9 sayı kaydeden Emircan takımının farkı tekrar 24 sayıya çıkarmasında önemli rol oynadı: 87-63. Kalan sürede kalan gençlerine de süre veren YeşilGiresun taraftarının alkışları arasında sahadan 100-72 galip ayrıldı. 

YeşilGiresun Belediye'de Malcolm Armstead 4/5 üç sayı isabetiyle 20 sayı - 6 asist ve Okben Ulubay 5/6 üç sayı isabetiyle 20 sayı - 5 ribaunt - 5 asist yaparak en skorer iki isim olurlarken, Toure Murry çoğu son çeyrekte olmak üzere 16 sayı - 5 asist, Enes Taşkıran 2/3 üç sayı isabetiyle 13 sayı - 2 ribaunt - 2 asist - 1 blok, Anthony Gill 13 sayı - 10 ribaunt, Emircan Koşut 11 sayı - 6 ribaunt - 2 blok ve Doğuş Özdemiroğlu da 7 sayı - 3 ribaunt - 1 top kaybı ile karşılaşmayı tamamladılar. Okben son üç maçtaki üç sayılık istatistiğini 16/25'e yükseltirken, bu üç maçta 21 sayı ortalaması yakalayarak gelişimini istatistik tablosunda da kanıtlamış oldu. YeşilGiresun'un 100 sayısından 51'i genç Türk oyuncularından gelirken, ev sahibi ekip güzel oyununu 22-14'lük asist üstünlüğüyle taçlandırdı. 

0 comments:

Yorum Gönder