17 Aralık 2016 Cumartesi

Ersan'ın benchten başlaması 76ers'a yaramadı

NBA'de uzun yıllardır devam eden başarısız performansına bu sezon başındaki 6-20'lik (%23.1) galibiyet yüzdesiyle devam eden Philadelphia 76ers'ta geçtiğimiz hafta Pelicans ve Pistons'a karşı galibiyetler sonrası parlayan umut ışığı, Ersan İlyasova'nın ilk beşten çıkması ardından gelen iki yenilgiyle yerini tekrar hayal kırıklığına bıraktı. Joel Embiid ve Jahlil Okafor'un sakatlıkları nedeniyle bazı maçları kaçırması sonrası süresi artan ve alınan galibiyetlerde de önemli bir oynayan Ersan İlyasova'nın, kaybedilen iki maçta benchten başlaması ise, milli basketbolcumuzun takıma katkısını sınırlı kıldı. 


Embiid ve Okafor'un yer yer takımdan uzak kaldığı maçlarda ilk beşte kendine yer bulan ve takıma katkısı da her geçen maç artan Ersan İlyasova 4 aralıktaki Boston Celtics maçıyla başlayan ve son ikisi galibiyetle sonuçlanan beş maçlık süreçte 19.2 sayı - 9.4 ribaunt ortalamaları yakalamıştı. Art arda alınan New Orleans Pelicans ve Detroit Pistons galibiyetlerinde de takıma önemli katkılar veren Ersan, Embiid - Okafor ikilisinin takıma katılmasıyla birlikte maçlara tekrar benchte  başlarken, daha sınırlı skor katkısı vermeye başladı ve bu durum 76ers'ın Raptors ve Lakers karşısında aldığı yenilgilerde pay sahibi oldu. Raptors yenilgisini normal sonuç olarak düşünebilsek de, Lakers karşısında 76ers Ersan'ın hücum yeteneklerini oldukça aradı. Ersan Raptors karşısında 12 sayı - 7 ribaunt, Lakers karşısında da 13 sayı - 10 ribaunt ile mücadele etti. 


Önümüzdeki dönemde gelecek potansiyeli bulunan Embiid ve Okafor'un beraber yer aldığı maçlarda Ersan'ın ilk beş başlaması çok mümkün gözükmezken, yine de verdiği katkılarla süresinin artması 76ers hücumu için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle pota altı ve boyalı bölge dışından çok yönlü tehdit oluşturan Ersan'ın Embiid ile beraber oynayacağı dakikalarda 76ers hücum gücünün oldukça yükseleceğine inanmaktayım. 

0 comments:

Yorum Gönder